Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan preokret

U ovoj četvrti novi izbori izbjegnuti za dlaku, većina sastavljena bez Tomaševića i Možemo!

26.07.2021.
u 15:44

Novim predsjednikom Vijeća gradske četvrti Brezovica, posljednje koja je sastavila vlast nakon lokalnih izbora, imenovan je 27-godišnji magistar elektrotehnike i informacijske tehnologije Tomislav Cavrić iz stranke Mladi za Brezovicu

Nakon dva neuspjela pokušaja, danas se iz trećeg konstituiralo Vijeće gradske četvrti Brezovica. Predsjednik je Tomislav Cavrić iz stranke Mladi za Brezovicu, a potpredsjednik Ivan Pucko s liste Vesne Škare Ožbolt. U toj je četvrti najveći broj glasova prikupila stranka Bandić Milan 365, s Marinom Pucević kao nositeljicom liste.

Nju kao predsjednicu nije podržala većina u Vijeću kad je u prvom pokušaju njen potpredsjednik trebao biti Vladimir Iviček (HDZ), a u drugom upravo Cavrić. I danas je za čelna mjesta u četvrti predložen isti sastav - Pucević/Cavrić, no taj je prijedlog ponovno odbijen, pa je u stanci od sjednice, dok su se vijećnici dogovarali hoće li na nove izbore ili će na neki način riješiti svoju pat-poziciju, netko predložio Cavrića.

Većina se složila oko takvog prijedloga pa je na kraju ta četvrt ipak izbjegla izbore. Suradnja se prvotno dogovarala između BM365, HDZ-a i Domovinskog pokreta, da bi se potom to izjalovilo, a nositeljicu liste BM365 Marina Pucević podržali su tad iz stranke Mladi za Brezovicu, čiji je čelnik Tomislav Cavrić pristao biti njen potpredsjednik.

Prema riječima M. Pucević, s HDZ-om je već prije prvog pokušaja konstituiranja bilo dogovoreno da će ona biti predsjednica, a nositelj liste Vladimir Iviček potpredsjednik, no HDZ-ovac se predomislio nekoliko dana pred sjednicu i rekao da želi biti predsjednik prve dvije godine mandata, a da ona bude preostalo vrijeme, na što ona nije pristala. No, s tim je prijedlogom, prema tvrdnjama članice BM365, HDZ-ovac došao nakon što je pridobio poznatog hrvača i olimpijca Nenada Žugaja, koji je bio drugi na listi Bandićeve stranke, odmah iza nje. Iviček, pak, to poriče, jednako kao i Žugaj. Ovakav rasplet situacije, kaže Cavrić, nije očekivao.

- Da mi je netko rekao jutros dok sam se probudio da će sjednica ovako završiti, ne bih mu vjerovao. No kad sam vidio da me većina podržava i da je to očigledno jedini način na koji možemo riješiti situaciju, odlučio sam preuzeti tu odgovornost - kaže 27-godišnji Cavrić, inače magistar elektrotehnike i informacijske tehnologije. Tijekom posljednje četiri godine Mladi za Brezovicu djeluju kao udruga u sklopu koje su organizirali razne radionice, pub-kvizove, ljeto mladih u Brezovici...

U principu, radili su što su mogli kako bi “digli” društveni život. I sad će se zalagati, kaže Cavrić, za poboljšanje sadržaja za mlade. Marina Pucević, predsjednica četvrti iz prethodnog saziva, kaže da je zadovoljna razvojem situacije i da će novom šefu pomoći oko svega što mu treba. Slično govori i Vladimir Iviček.

- Bitno je da je trakavica okončana, nikom nije bilo u interesu ići na nove izbore, sad Mladima za Brezovicu preostaje da se uhvate posla, a ako im mi možemo pomoći savjetom, tu smo - rekao je HDZ-ovac. Novim izborima, smatra Cavrić, ne bi se izabrali novi ljudi u četvrti i ponovno bi bilo problema, a ovako su izbjegli, zaključit će, dodatni trošak i sramotu.
 

Komentara 6

KO
Kokoiduhovi
16:06 26.07.2021.

I? Zagreb ima 17 mjesnih odbora. I?

AF
AfganistanskiHrvat
10:34 27.07.2021.

Bravo za zlatne ribice iz Brezovice. Ne sjećaju se pobune kada im je 365 i kriminalac htjeli uvaliti spalionicau i kompostanu. Hoćete li opet htjeti leći pred kamione?

DE
Dezider
16:31 26.07.2021.

U naravi, Brezovica je selo, a ne gradski kvart. Samo je autobus ZET-a veza s gradom i životom u gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije