Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

U elitnom dijelu grada kanalizaciju čekaju godinama

Medveščak, stanovnici i potok
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
14.11.2013.
u 14:57

Pitajte uz pomoć Večernjeg lista 
kako do boljeg života u kvartovima

Nevrijeme, koje je u ponedjeljak pogodilo glavni grad, nije iznenadilo stanare Donjeg Prekrižja. Vidjevši prognozu, točno su znali kako će to utjecati na njihovu strmu ulicu. Septičke jame na koje su osuđeni, opet će poplaviti, a njihovi će boravci i dvorišta ponovno biti puni oborinskih voda pomiješanih fekalijama i urinom.

Bili i kod D. Kosora

– Cijela ulica, nekih sedamdesetak kućanstava, nema kanalizacijski sustav, a pisali smo i kontaktirali sve nadležne – kaže Dunja Ječmenjak, čija obitelj u istoimenoj ulici živi od 1879. Od Trga bana Jelačića te Trga svetog Marka udaljeni su samo kilometar i pol, a žive i nekoliko stotina metara od Predsjedničkih dvora.

– Sve smo isprobali – kažu stanari te dodaju da su bili na razgovoru s predsjednikom Skupštine Darinkom Kosorom, no konkretan odgovor nisu dobili.

Premali budžet četvrti

Projektna dokumentacija projekta vrijednog šest milijuna kuna izrađena je prije nekoliko godina kada se kanalizacija i počela graditi. U mrežu su uključili i jednako toliko kuća na Gornjem Kraljevcu, koji sa stanarima D. Prekrižja dijele sudbinu.

– Pedesetak metara cijevi postavili su pred lokalne izbore, a nakon izbora otišli su i strojevi – kaže Mladen Arlić, stanovnik G. Kraljevca.

– Problem su nesređeni imovinskopravni odnosi, zemljišta su na ime mrtvih vlasnika, u povratu, onih koji žive u inozemstvu – kaže Goran Čurković, voditelj odsjeka Službe za mjesnu samoupravu GČ Gornji Grad – Medveščak, koja raspolaže premalim budžetom da bi mrežu mogla financirati. Urgirali su da se projekt ili barem jedan njegov dio uvrsti u budžet Vodoopskrbe i odvodnje, težak oko tristo milijuna kuna.

>>Obnovit će se neke stube, ali Schlosserove će još pričekati

>>U azbestnoj dvorani bez dozvole imaju tjelesni

Ključne riječi

Komentara 1

KO
komentatorv2
15:55 14.11.2013.

Dok kod je direktor odvodnje stanoviti r.g. Dotle grad nebu na zelenu granu po tom pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije