Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više pasa na cestama

U Dumovcu smanjen broj udomljavanja

'26.02.2012., Zagreb, Dumovec - Noa Vrazic u obilasku Sklonista za nezbrinute zivotinje Grada Zagreba Dumovec. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
06.11.2012.
u 20:52

Rezultat je to rješenja Veterinarske inspekcije koja od skloništa traži provođenje Pravilnika kojim se životinja mora testirati i biti negativna na bjesnoću

Već se gotovo mjesec dana ne udomljava u Skloništu za napuštene životinje Dumovec. Rezultat je to rješenja Veterinarske inspekcije koja od skloništa traži provođenje Pravilnika kojim se životinja mora testirati i biti negativna na bjesnoću, za što je potrebno da životinja u skloništu provede najmanje mjesec i pol, dok ostale životinje moraju boraviti tamo minimalno 6 mjeseci.

– Pravilnik je stupio na snagu 2004. godine, ali se nije tražilo provođenje s obzirom na izrazito visoke financijske troškove. Test ne daje pouzdane rezultate i usporava udomljavanje pa stoga i nije dio prakse u drugim europskim skloništima – kaže Davorka Maljković, direktorica ZOO-a Zagreb.

Dok je u kolovozu udomljeno čak 99 pasa, posljednjih mjesec dana, zbog provođenja mjere ta brojka je smanjena na 33 psa. Maljković kaže kako to automatski znači više životinja na ulicama, zbog smanjenjih kapaciteta prihvata, a provođenje ove mjere, zbog cijena pretraga, troškove ionako oskudnog proračuna, povećava za 1,5 milijuna kuna godišnje.

>> Domaće glumice zlostavljanim i napuštenim psima pružile dom

Komentara 2

VI
Vito
07:12 07.11.2012.

Test ne daje pouzdane rezultate Nije istina Test na bjesnoču daje 100 % pouzdane rezulate

OB
-obrisani-
16:14 07.11.2012.

Novinaru: : Prije nego sto si objavio ovaj clanak trebao si posjetiti mjesta Domovec,Hruscicu,Svibovski otok, Ivanja Reku,Jelkovac i Resnik pa izbrojati koliko pesa hoda napustanih? Cuvari ili odgovorne osobe namjerno pustaju pese vani dok ih drugi nece uloviti, a gradjaniani sve vise ostavljaju kucne ljubimce, posto ih sve teze mogu hraniti! Sa iskrenim postovanjem o realnosci istine !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije