Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volonterke

Domaće glumice zlostavljanim i napuštenim psima pružile dom

'01.11.2012., Zagreb - Glumica Natasa Janjic iz azila u Vukovarskoj udomila je mjesanku terijera Usku. Psa je udomila kada je imala svega dva mjeseca. Tim postupkom pokrenula je novi trend udomljavanj
Foto: 'Grgur Zucko/PIXSELL'
1/3
06.11.2012.
u 09:03

– Mifi se prije dva mjeseca rodila u njihovu skloništu gdje redovito volontiram. Šetamo, igramo se i čistim im kućice da im uljepšam dan – kaže Ana Majhenić

Čim sam je vidjela na Facebooku, znala sam da je moram imati. Bila je to ljubav na prvi pogled – kaže Nataša Janjić o svojoj novoj mezimici, sedmomjesečnoj kujici Uški. Mješanku s pjegavom njuškicom 30-godišnja glumica udomila je iz Vukovara. Nataša je odrasla s papigama, ribicama i mačkama, a Uškina tužna priča posebno ju je dirnula.

– Volonteri su je spasili od Roma koji ju je prodavao na sajmu – kaže glumica. Čim joj je stigla u Zagreb, postala je šefica u kući. Spava u krevetu, dobila je hrpu igračaka, a Natašina prijateljica dizajnirala joj je unikatnu ogrlicu.

– Osjećam se kao da imam bebu koja me treba – smije se Nataša. Ušku je vodila i na more. Uživala je u vožnji trajektom i gumenim čamcem. U Splitu su je čuvali i Natašini roditelji, a bila je i na probi u kazalištu.

'Rat' na Facebooku

– Pravi je hiperaktivni vražićak. Očito je htjela glumiti s nama jer je previše sudjelovala u svemu na sceni – rekla je Nataša. Oko njene Uške vodio se pravi mali rat na Facebooku. Dom su joj htjeli pružiti i Filip Križan te Iva Visković. Kako ih je Nataša preduhitrila, glumački par udomio je psića Bubija iz udruge Mala šapa iz Novske. No Nataša nije stala na udomljavanju. Volonteri iz udruge Za šapu! Vukovar kažu da im pomaže donirajući i oglašavajući pse. I prijateljicu, također glumicu Ladu Bonacci, nagovorila je da od njih uzme dvogodišnju kujicu Suzanu.

Ljubav liječi sve rane

– Suzi su očito zlostavljali. Bojala se svega. Morali su joj staviti sedativ u hranu da je uhvate. Nije mi smetalo što je traumatizirana – kaže Lada. Preplašenu ljubimicu ima i 27-godišnja Iva Mihalić. Šestomjesečnu Nušku volonteri iz Novske pronašli su u šumi.

– Podsjetila me na moju kujicu oštrodlakog jazavčara Deu koja je uginula prije pet godina – kaže Iva. Njena majka Nuški je kupila povodac s mašnicom, a glumica kaže da nema toga što joj nije nabavila iz pet-shopa.

I 31-godišnja Ana Majhenić udomila je štene iz Virovitice.

– Mifi se prije dva mjeseca rodila u njihovu skloništu gdje redovito volontiram. Šetamo, igramo se i čistim im kućice da im uljepšam dan – kaže Ana koja ima i njemačkog ovčara te mačku s ulice.

Komentara 3

BA
bakadubravka
12:07 06.11.2012.

Svaka čast. Nek im je sretno :D

M3
Miške 3
13:36 06.11.2012.

Bravo Nataša. Ali daj prihvati i zapuštene i zlostavljene muževe.

Avatar billybull
billybull
13:43 06.11.2012.

ma gle ti koliko "glumica" imamo u hrvatskoj...sve superpoznate zvijezde, glumile u....hmmmm....gdje? zagrebackoj panorami, statirajuci na tramvajskoj stanici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije