Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

U azbestnoj dvorani bez dozvole imaju tjelesni

OŠ Jabukovac
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
12.11.2013.
u 17:00

Pitajte uz pomoć Večernjeg lista 
kako do boljeg života u kvartovima

Šest je mjeseci do isteka građevinske dozvole za nadogradnju Osnovne škole "Jabukovac", koja je odavno dobivena i plaćena, a radovi nisu počeli i neće u ovim preostalim mjesecima početi.

Novih osam učionica

U vjetar je tako iz gradske blagajne bačeno 300 tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za izradu projektne dokumentacije kojom se predviđalo novih osam učionica, kao i nova sportska dvorana.

Upravo je gradnja nove dvorane koja je odvojena od školske zgrade nužna jer učenici OŠ "Jabukovac", ukupno njih 260, sate tjelesnog odgoja imaju u montažnom objektu s azbestnom fasadnom pločom.

Situacija je alarmantna i zbog činjenice da je montažnoj dvorani veličine 288 četvornih metara uporabna dozvola odavna istekla!

Nikoga ne zabrinjava što se iz azbestnih materijala, koji su ugrađeni prije nekoliko desetljeća, kao u slučaju Osnovne škole "Jabukovac", može širiti prašina koju je dovoljno, poručuju to stručnjaci, udahnuti da bi izazvala obolijevanje od azbestoze.

Građevinska dozvola istječe u travnju, a djeca i dalje borave u montažnoj dvorani i ugrožena su – poručuju roditelji osnovnoškolaca, koji su na različite načine već pokušavali riješiti problem. Ipak situacija za gradske oce i nije tako alarmantna pa će dozvola isteći, no oni najavljuju da će osam novih učionica i dvorana biti sagrađeni do 2017. godine.

– Do te će godine sportska dvorana s novim učionicama biti sagrađena. Napravljen je detaljan plan koji je ostvariv i neće biti samo na papiru – kazala je Božica Šimleša, savjetnica pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje. Ipak, o azbestnim fasadnim pločama nitko iz Grada nije želio govoriti.

Predviđena za rušenje

– Postojeća dvorana predviđena je za rušenje, građevinska dozvola postoji, ali naravno, sve ovisi o financijskim sredstvima, kojih nema – poručio je ravnatelj škole Darko Benčić. I profesori i roditelji bili bi najsretniji da se taj problem što prije riješi, no poručuje da poduzimaju sve da sigurnost djece ne bude ugrožena. Roditelji se s takvim rješenjem pak ne mire i ističu da postojeća dvorana nema dozvole.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije