Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"majka svih afera"

U aferi Pročistač otpadnih voda uhićeno šest osoba, među njima i direktor

pročistač voda
Žarko Bašić/Pixsell
23.03.2016.
u 08:00

Istražuju se zbog primanja i davanja mita, zloporabe položaja i izvlačenja novca

Majka svih afera, kako su mediji svojedobno nazvali posao s izgradnjom pročistača otpadnih voda u Zagrebu, prema svemu sudeći, mogla bi dobiti novu dimenziju koja će uzdrmati Zagreb.

Naime, šest osoba, a među njima, kako se neslužbeno doznaje, i Ante Pavić, direktor tvrtke Zagrebačke otpadne vode, jučer je uhićeno u Zagrebu. Osim njih šest, pod istragom je i jedno trgovačko društvo, a istražuju se zbog primanja i davanja mita, zloporabe položaja te izvlačenja novca. Sumnja se da je Grad Zagreb oštećen za oko šest milijuna kuna, dok su dvije pravne osobe oštećene za oko 40 milijuna kuna. 

USKOK godinama istražuje je li bilo nezakonitosti pri izgradnji pročistača na Žitnjaku, a sumnjalo se da su u projektu koji je započet 2000. godine te je stajao vrtoglavih 360 milijuna eura samo dodatni radovi koji nisu bili predviđeni ugovorom stajali oko 150 milijuna kuna.

Projekt je počeo za vrijeme Marine Matulović Dropulić i nastavio se u eri Milana Bandića pa će biti zanimljivo vidjeti i hoće li i njih dvoje u nekom trenutku postati predmet interesa istražitelja. 

>>'Pročistač otpadnih voda sumnjiv je projekt, zaustavite ga ili ćemo zvati USKOK'

>>Građanima uzeli 3,6 milijardi kuna za pročišćavanje otpadnih voda

Komentara 15

JE
Jednakost
09:20 23.03.2016.

Tim ljudima Hrvatska nikad nije bila cilj, uvjek sredstvo, jer nikad nisu pustili korijenje.

AM
ameris
09:09 23.03.2016.

Bandić lopuža..nećastan čovjek !? Jeste li vi ludi..kaj je vama..bunika vam spržila vijuge u mozgu..on je apostol čiste duše i humanist..budući dobitnik Nobela !!!

ZV
Zvonko60
09:30 23.03.2016.

Samo 6 milja.. fali neka nula.. To je trebal bit pročistać sa ZLATNIM RUČKAMA I DIJAMANTIMA. A NE OBIČAN SMRADAC ..SE ZA BELI ZAGREB GRAD. ZA TE PENEZE MOGLO JE POL HRVATSKE BITI PROČIŠĆENO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije