Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći teren

Veslači su ovog vikenda na prvoj regati Svjetskog kupa na Jarunu

Zagreb: Uoči odlaska na Svjetsko veslačko prvenstvo održano je medijsko druženje s veslačima i veslačicama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
02.05.2023.
u 16:53

Očekuje se nastup više od 200 veslača iz 29 zemalja među kojima će biti sedmero najboljih hrvatskih predstavnika

Zagrebački Jarun od petka do nedjelje bit će domaćin prve ovogodišnje regati Svjetskog kupa u veslanju na kojoj se očekuje nastup više od 200 veslača iz 29 zemalja među kojima će biti sedmero najboljih hrvatskih predstavnika.

Hrvatske snage predvodit će olimpijski, svjetski i europski pobjednici, braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće, a uz njih će velsati i Damir Martin u samcu, sestre Ivana i Josipa Jurković te braća Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara.

Zagrebačka regata će biti prilika posadama da provjere koliko su napredovali u treninzima izvan sezone te da pronađu svoj zamah u ovoj važnoj natjecateljskoj godini koja će kulminirati Svjetskim prvenstvom u veslanju gdje će ujedno biti prva prilika da se čamci kvalificiraju za Olimpijske igre u Parizu 2024.

- Hvala svima koji su omogućili da se Svjetski kup opet održi u Zagrebu, da možemo nastupati pred domaćom publikom. Oduvijek nam je san na domaćem terenu predstavljati svoju zemlju i pokazati svima plodove svog napornog rada. Želja nam je opet biti na postolju, kao i 2021. godine, i ja se nadam da ćemo to uspjeti i ostvariti, tim više što nas je ove sezone i zdravlje poslužilo. Pozvala bih sve da nas dođu podržati u što većem broju, da pokažu koliko su dobri navijači, a mi ćemo zauzvrat pokazati koliko smo se kroz cijelu godinu trudili - rekla je Jsipa Jurković.

- Očekujemo 223 veslača koji će nastupiti u 121 posadi. Nadamo se lijepom vremenu za razliku od prije dvije godine kada nas je vjetar natjerao da malo skratimo program, a isto tako ove godine više nemamo Covid mjera pa očekujemo da će gledatelji doći u velikom broju bodriti naše veslačice i veslače. Očekujemo vrlo zanimljive i atraktivne utrke, pogotovo ove finalne koje će se održati u nedjelju - kazao je direktor regate Goran Fruk.

Regatu je najavio i državni tajnik u Ministarstvu za turizam i sport Tomislav Družak:

- Ovo će biti odlična uvertira u veslačku sezonu, prva od tri utrke Svjetskog kupa održava se u Zagrebu, zatim slijedi Europsko prvenstvo na Bledu, a najvažnije utrka sezone bit će ona na Svjetskom prvenstvu u Beogradu gdje se nadamo i mogućim kvalifikacijama za Olimpijske igre sljedeće godine. Veslači imaju veliku podršku Ministarstva turizma i sporta i Vlade RH kao i sve druge manifestacije koje promoviraju sport, a kroz sport i Lijepu našu.

Natjecanje na Jarunu podržava i Grad Zagreb.

- Grad Zagreb s oduševljenjem očekuje Svjetski kup u veslanju upravo ovdje kod nas na zagrebačkom Jarunu. Iz priloženog vidimo da je Veslački savez spreman, sportaši su spremni, očekujemo velik broj navijača, dobro vrijeme i naravno, dobre rezultate naših sportašica i sportaša - rekao je Milan Pavelić, izaslanik gradonačelnika.

Kvalifikacijske utrke na programu su u petak, subota je rezervirana za polufinala, dok će finalne utrke početi u nedjelju od 10.30 sati. 

>> Ronaldo u Arabiji neće biti još dugo: Legendarni igrač se vraća u Real Madrid!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije