Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplata parkinga

Troskot: U vrijeme opće krize Grad je odlučio Sesvećanima na leđa staviti novi namet

Zagreb: Održana konferencija za medije Mosta vezana za naplatu parkinga
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
29.11.2020.
u 10:29

Most Zagreb održao je jučer konferenciju za medije u Sesvetama svezi uvođenja naplate parkinga

Saborski zastupnik i Mostov povjerenik za Zagreb Zvonimir Troskot i vijećnik GČ Sesvete Vladimir Marić, na jučerašnjoj konferenciji za medije u Sesvetama, ukazali su na štetnost uvođenja naplate velikog izvanuličnog parkinga uz tamošnju Ninsku ulicu, parkinga uz željezničku prugu, gdje brojni Sesvećani ostavljaju vozila pa vlakom i autobusima idu dalje prema Zagrebu i drugdje.

- U vrijeme opće krize, sve većeg siromaštva naših građana, Grad je odlučio uvesti naplatu ovog velikog izvanuličnog parkinga u Sesvetama i Sesvećanima na leđa staviti novi namet - rekao je Troskot dodajući kako na stotine Sesvećana, ali i cijelog istočnog dijela Zagreba i Zagrebačke županije ovdje svakodnevno parkira svoje automobile i do svojih radnih mjesta dalje putuju javnim prijevozom baš zato da autima ne bi morali sudjelovati u već onako prezagušenom zagrebačkom prometu.

- Više stotina vozila koja se ovdje dnevno parkiraju slilo bi se prema centru ili u druge dijelove grada te bi se dodatno usporio promet na ionako preopterećenim prometnicama u Sesvetama i cjelokupnom gradu Zagrebu. Pozivam Grad da dobro razmisli o posljedicama uvođenja naplate ovog parkinga i od te namjere odustane - naglasio je Troskot.

Mostov vijećnik GČ Sesvete Vladimir Marić, objasnio kako je Vijeće GČ Sesvete, u kojem vladajuću većinu čine stranka Milana Bandića i HDZ, na sjednici odbilo raspravljati o ovom pitanju.

- Većina nije dozvolila uvrštenje mog, odnosno Mostovog prijedloga o donošenju zaključka kojim se protivimo naplati parkinga uz Ninsku ulicu, u dnevni red zaključaka - rekao je Marić koji je nakon ove sjednice pokrenuo online peticiju protiv naplate velikog izvanuličnog parkinga u Ninskoj ulici u Sesvetama.

- Obzirom da smo u institucionalnom okviru onemogućeni zaštititi interese i prava stanovnika GČ Sesvete, a držeći pitanje parkiranja iznimno važnim ne samo za osobne financije stanovnika Sesveta već i za kvalitetu našeg svakodnevnog života (rasterećenje prometa, smanjivanje buke i emisije štetnih plinova, efikasnije korištenje javnog gradskog prijevoza) pokrenuli smo online peticiju kojom nastojimo spriječiti naplatu parkinga uz Ninsku  cestu – željezničku prugu -  objasnio je Marić kazavši i kako se broj putnika samo u željezničkom prometu iz Sesveta za glavni kolodvor u Zagrebu u zadnjih nekoliko godina povećao za gotovo 70 tisuća o čemu svjedoče podaci Statističkog ljetopisa Grada Zagreba iz 2019.godine.

- Ovaj parking naplaćivao bi se po cjeniku Zone IV.1 - što znači dnevno 5 kn od ponedjeljka do petka ili mjesečno 100 kn, bez mogućnosti naplate po satu - kazao je Marić dodavši kako je do 9. prosinca otvoreno savjetovanje Grada Zagreba sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga koji predviđa naplatu na izvanuličnom parkingu uz Ninsku ulicu u Sesvetama - parkingu uz željezničku prugu.

Komentara 3

GE
geler203
11:35 29.11.2020.

Ma građani sami tražili zbog nedovoljnog broja parkinga ali sada kada se uvede naplata bit će više parkirnih mjesta. Jel tako gradonačelniče?

Avatar JPlesi
JPlesi
01:40 02.12.2020.

Što reći nego ...NEKA BAGRA PLAČA KAD JE GLUPAVA...da ne misle tako o vama ne bi vam to radili...što mislite tko je pametniji vi koji ovo plaćate ili oni koji ubiru svoj danak jer ste vi tako odlučili i primili za obavezu....BEDAKI...

TV
tvrdapixa
19:01 01.12.2020.

5 kuna dnevno, pa to je stvarno udar na standard građana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije