Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Troskot: U vrijeme opće krize Grad je odlučio Sesvećanima na leđa staviti novi namet

Most Zagreb održao je jučer konferenciju za medije u Sesvetama svezi uvođenja naplate parkinga
29. studenoga 2020. u 10:29 3 komentara 2120 prikaza
Zagreb: Održana konferencija za medije Mosta vezana za naplatu parkinga
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Saborski zastupnik i Mostov povjerenik za Zagreb Zvonimir Troskot i vijećnik GČ Sesvete Vladimir Marić, na jučerašnjoj konferenciji za medije u Sesvetama, ukazali su na štetnost uvođenja naplate velikog izvanuličnog parkinga uz tamošnju Ninsku ulicu, parkinga uz željezničku prugu, gdje brojni Sesvećani ostavljaju vozila pa vlakom i autobusima idu dalje prema Zagrebu i drugdje.

KORONAVIRUS Damir Trut o Bandićevim kućicama na Adventu: 'To je strogo zabranjeno'

- U vrijeme opće krize, sve većeg siromaštva naših građana, Grad je odlučio uvesti naplatu ovog velikog izvanuličnog parkinga u Sesvetama i Sesvećanima na leđa staviti novi namet - rekao je Troskot dodajući kako na stotine Sesvećana, ali i cijelog istočnog dijela Zagreba i Zagrebačke županije ovdje svakodnevno parkira svoje automobile i do svojih radnih mjesta dalje putuju javnim prijevozom baš zato da autima ne bi morali sudjelovati u već onako prezagušenom zagrebačkom prometu.

- Više stotina vozila koja se ovdje dnevno parkiraju slilo bi se prema centru ili u druge dijelove grada te bi se dodatno usporio promet na ionako preopterećenim prometnicama u Sesvetama i cjelokupnom gradu Zagrebu. Pozivam Grad da dobro razmisli o posljedicama uvođenja naplate ovog parkinga i od te namjere odustane - naglasio je Troskot.

Zagreb: Bandić i Udruženje obrtnika Grada Zagreba simbolično otvorili Advent u Zagrebu UNATOČ ZABRANI Obrtnici postavili adventske kućice u središtu Zagreba, Bandić im dao podršku

Mostov vijećnik GČ Sesvete Vladimir Marić, objasnio kako je Vijeće GČ Sesvete, u kojem vladajuću većinu čine stranka Milana Bandića i HDZ, na sjednici odbilo raspravljati o ovom pitanju.

- Većina nije dozvolila uvrštenje mog, odnosno Mostovog prijedloga o donošenju zaključka kojim se protivimo naplati parkinga uz Ninsku ulicu, u dnevni red zaključaka - rekao je Marić koji je nakon ove sjednice pokrenuo online peticiju protiv naplate velikog izvanuličnog parkinga u Ninskoj ulici u Sesvetama.

New York during the COVID-19 pandemic NOVI TREND Laka zarada: U ovom gradu vam plaćaju ako prijavite nepropisno parkiranje

- Obzirom da smo u institucionalnom okviru onemogućeni zaštititi interese i prava stanovnika GČ Sesvete, a držeći pitanje parkiranja iznimno važnim ne samo za osobne financije stanovnika Sesveta već i za kvalitetu našeg svakodnevnog života (rasterećenje prometa, smanjivanje buke i emisije štetnih plinova, efikasnije korištenje javnog gradskog prijevoza) pokrenuli smo online peticiju kojom nastojimo spriječiti naplatu parkinga uz Ninsku  cestu – željezničku prugu -  objasnio je Marić kazavši i kako se broj putnika samo u željezničkom prometu iz Sesveta za glavni kolodvor u Zagrebu u zadnjih nekoliko godina povećao za gotovo 70 tisuća o čemu svjedoče podaci Statističkog ljetopisa Grada Zagreba iz 2019.godine.

- Ovaj parking naplaćivao bi se po cjeniku Zone IV.1 - što znači dnevno 5 kn od ponedjeljka do petka ili mjesečno 100 kn, bez mogućnosti naplate po satu - kazao je Marić dodavši kako je do 9. prosinca otvoreno savjetovanje Grada Zagreba sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga koji predviđa naplatu na izvanuličnom parkingu uz Ninsku ulicu u Sesvetama - parkingu uz željezničku prugu.

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
 • geler203:

  Ma građani sami tražili zbog nedovoljnog broja parkinga ali sada kada se uvede naplata bit će više parkirnih mjesta. Jel tako gradonačelniče?

 • Avatar JPlesi
  JPlesi:

  Što reći nego ...NEKA BAGRA PLAČA KAD JE GLUPAVA...da ne misle tako o vama ne bi vam to radili...što mislite tko je pametniji vi koji ovo plaćate ili oni koji ubiru svoj danak jer ste vi tako odlučili i primili ... prikaži još! za obavezu....BEDAKI...

 • tvrdapixa:

  5 kuna dnevno, pa to je stvarno udar na standard građana!