Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Damir Trut o Bandićevim kućicama na Adventu: 'To je strogo zabranjeno'

HRT
28.11.2020.
u 21:24

Kažnjavat će se sve ono  što je propisano i što Nacionalni stožer Civilne zaštite propiše u svojim Odlukama, a kazne će biti u rasponi od 500 do 1500 kuna, najavio je Trut.

Na glavnom zagrebačkom Trgu jutros su osvanule kućice zagrebačkih obrtnika, unatoč odluci Stožera da su svi sajmovi, pa tako i Advent, zabranjeni.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako se time ne krše mjere te da je on izdao dozvole prije tri dana. 

"Valjda moj potpis nešto vrijedi", rekao je Bandić.

Na kućicama neće biti prodaje već samo izlažu svoje proizvode.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut upitan je u Dnevniku HRT-a o tim sajamskim kućicama i smiju li one raditi.

"One ne mogu raditi. U odluci stoji da sajmovi ne mogu raditi", odgovorio je Trut.

Rekao je i kako postrojbe civilne zaštite obavile 1649 nadzora u dvadesetak sati. Trut je naglasio kako je kod 75 pravnih osoba uočeno nepravilnost, te je 36 nepravilnosti uklonjeno na licu mjesta. Istaknuo su za 39 nepravilnosti napravljene bilješke koje su upućene prema inspektorima civilne zaštite koji će pisati prijave.

Dodao je i kako su inspektori civilne zaštite, policija i inspektori Državnog inspektorata su napravili 1059 nadzora, gdje su spoznali 54 nepravilnosti, te je izrečeno 36 usmenih upozorenja, a izdano je 39 prekršajnih prijava te jedna kaznena prijava.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite kazao je da će svakodnevno nastaviti s nadzorima u lokalima gdje se spoznaje da bi moglo doći do kršenja mjera ili okupljanja većega broja ljudi.

Rekao je da će i inspektori civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici te službenici Ravnateljstva civilne zaštite imati mogućnost nadzirati i kažnjavati po svim elementima te po svim zakonskim elementima o zaštiti pučanstava od zaraznih bolesti.

Kažnjavat će se sve ono  što je propisano i što Nacionalni stožer Civilne zaštite propiše u svojim Odlukama, a kazne će biti u rasponi od 500 do 1500 kuna, najavio je Trut. 

Komentara 24

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
23:49 28.11.2020.

Hahahahaaaa... kako vam Miki lijepo pokazao srednji prst... lijepo je porucio Plenkovicu - ja sam tu gazda i kaj sad..? Bas me zanima reakcija. ... hehehe...

LI
linkser2
06:52 29.11.2020.

Kada ti dokazani lopov, spletkaroš, muljator.. kaže "valjda moj potpis nešto vrijedi" onda znaš u kakvom smo stanju!!! Banan država bila i ostala, zakone pisale lopine za sebi slične, polusvijet koji nas ždere malo po malo iz dana u dan

DU
Deleted user
08:32 29.11.2020.

bandić se ne boji plenkovića, on mu šefuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije