Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST ZAGREB

Troskot: Od ugašenog Trnjanskog placa napravit ćemo turistički adut Zagreba

Foto: Most Zagreb
1/2
09.03.2021.
u 12:35

Na press konferenciji predstavili svoju viziju tržnice

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot na konferenciji za medije je predstavio Mostov plan očuvanja ali i nadogradnje pronatalitetne mjere 'roditelj odgojitelj', održao je na zapuštenoj i ugašenoj Tržnici Trnje na kojoj je također predstavio i Mostov plan za ovaj stari zagrebački plac.  

Radi se o tržnici koja stoji na mrežnim stranicama ‘Tržnice Zagreb’, iako je ugašena već nekoliko godina. Troskot je objasnio kako je Trnjanski plac uz Dolac nekada bio najpoznatiji plac u Zagrebu u kojem su svoje radnje imali brojni mali obrtnici kao što su kožari i urari.

 „Kad postanem gradonačelnik, zajedno sa svojim timom ću od ovoga placa napraviti turistički adut Zagreba’”, rekao je Troskot a cijelu Mostovu viziju i planirani projekt za Trnjanski plac objasnio je Mostov koordinator za GČ Trnje, Lovro Marković.

Marković je istaknuo kako tržnicu treba obnoviti sukladno spoju modernog i starog zagrebačkog duha. Objasnio je kako bi se prostor na tržnici po nižoj cijeni ponudio 'kumicama' i poduzetnicima koji u sklopu svojeg obiteljskog imanja sami proizvode i prodaju prehrambene proizvode, kao i svim prodavačima domaćih, ekološki uzgojenih i autohtonih proizvoda.

„Nižom cijenom potaknuli bi i dolazak svih starih zagrebačkih obrta koja su u izumiranju, kako bi se okupili na jednom mjestu i bili povezaniji s potencijalnim kupcima” rekao je Marković i objasnio kako Most predlaže da se Tržnica Trnje službeno nazove ‘Etno plac Trnje’ te da se uvrsti u turistički vodič Zagreba kao prvi hrvatski veliki stalni etno plac.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stipan
18:44 10.03.2021.

Sa čijim novcima ćeš praviti i graditi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije