Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurni prolaz do škole

Trnsko i Trokut spajat će pothodnik od 1,2 milijuna eura, a pasaž se planira i na Kajzerici

Zagreb: Pothodnici u Novom Zagrebu
Emica Elvedji/PIXSELL
09.08.2023.
u 08:00

Stanovnici kvartova u zapadnom Novom Zagrebu raduju se što njihova djeca više neće morati prelaziti opasnu prugu

Pothodnik i biciklistička staza vrijedni 1,2 milijuna eura, ako se u obzir uzme iznos bez PDV-a, stižu u Novi Zagreb, najavljeno je to projektom Grada čiji je natječaj za izvođače radova krajem prošlog tjedna osvanuo u oglasniku javne nabave. Još jedan pasaž tako bi tako trebao biti izgrađen između Trokuta i Trnskog, duljine oko 12 metara, a dubine oko pet metara ispod željezničke pruge. Radovi će se izvoditi u pet faza, a stanovnici tamošnjih kvartova presretni su jer bi njihova djeca uskoro trebala sigurnije koračati do škole.

– Dobro je što nešto napokon rade u našem kvartu. Mislim da će pothodnik definitivno povećati sigurnost, ali i dalje mislim da smo mi u Trokutu, za razliku od ostatka Novog Zagreba, poprilično odsječeni. Jedina opcija za javni prijevoz nam je hodati preko pola naselja do tramvajske stanice, a o parkingu da i ne govorim – spominje nam Janko čiji osnovci pohađaju školu u susjednom Trnskom pa nerijetko strahuje za njihovu sigurnost na ruti kojom gotovo svakodnevno prolaze i po dva puta dnevno.

>>VEZANI ČLANCI:

Projekt je jednoglasno podržalo i Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, a šef četvrti Tomislav Vukoja dodaje kako je uvjeren da će novi pothodnik znatno olakšati život, pogotovo stanovnicima Trokuta.

– Ondje je sličan problem kao i u Svetoj Klari, omeđeni su prugom i to s tri strane, a djeca znaju ondje pretrčavati i zbog toga se krenulo u cijelu priču. Dugo se čekalo na taj projekt, još od bivše vlasti, ali nikad nisu bila osigurana sredstva za projektiranje pa je u trenutku uspostavljanja mandata to još uvijek bilo tek mrtvo slovo na papiru – govori Vukoja pa domeće kako se od 2021. čekalo na uspostavu tehničke dokumentacije.

Kaže kako je pokrenut postupak za pripremu dokumentacije i za pothodnik na Kajzerici koji je posebno važan za, kako pojašnjava, velik protok osoba s invaliditetom na tom potezu. Uz pothodnik, kako piše u objavi natječaja za izvođače radova na izgradnji pješačko-biciklističke staze, koja bi trebala biti duga 104 metra, a široka oko 4,5 metra, riječ je o dionici koja bi se trebala protezati u nastavku Ulice Leopolda Tepeša u Savskom Gaju.


>>VIDEO: Ribiči pokušavaju spasiti što više ribe dok se voda povlači u kanalu Sava-Odra

Komentara 5

DU
Deleted user
22:54 09.08.2023.

Zasto vas ljubitelje velikogb tako jako smeta kada se Zagreb obnavlja?

BI
Binga01
08:40 09.08.2023.

Na Kajzerici.

FO
fouche541
14:03 12.08.2023.

Pothodnik od 12m koštat će više od jedan milijun eura.Nije li to malo previše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije