Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena vrata

Treneri Cedevite prenose znanje na mlade nade

KK Cedevita (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/4
18.06.2013.
u 17:00

Na Danima otvorenih vrata dječaci besplatno uče osnovne tehnike košarke. Na otvorena vrata prijavili su se i oni koji nikad nisu trenirali košarku u klubu

Dugoočekivani vrući lipanjski dan nije spriječio dječake, njih šezdesetak, u dobi od šest do 16 godina, da uvježbavaju šut, tehniku dodavanja i baratanja loptom. U četiri dvorane u Domu košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu, otvorenom prije nepunih godinu dana, zainteresirani koji su se prijavili na Dane otvorenih vrata u organizaciji KK Cedevita i sportskog tjednika Max vježbali su uz trenere, a najtalentiranijem polazniku slijedi nastavak treniranja u Cedevitinu omladinskom pogonu te besplatan boravak i u ljetnom kampu u Velom Lošinju.

– Dani otvorenih vrata traju do kraja tjedna, organiziramo ih prvi put i dvosatni treninzi su besplatni – kaže Vladan Alanović, hrvatski košarkaški reprezentativac i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Na otvorena vrata prijavili su se i oni koji nikad nisu trenirali košarku u klubu, a jedan od njih je i 15-godišnji Andrija Mihalić.

– Društvo stalno igra košarku na školskom igralištu, a ja nikad nisam trenirao, pa sam odlučio poboljšati igru – kaže Mihalić. Igrati košarku životni je cilj Mislava Starčevića (8), koji svaki slobodan trenutak koristi za hakl. Kad ne trenira, dane provodi na igralištu s ocem, koji ga je uveo u svijet košarke. Na sina je ljubav prema tom sportu prenio i košarkaš Dubravko Zemljić, a sedmogodišnji Noa koševe gađa kao od šale.

– Kad nisam na igralištu, vježbam gađanje na manjem košu u kući – ispričao je mlađi Zemljić hvatajući dah. Sljedeće Dane otvorenih vrata Cedevita i Max organiziraju u posljednjem tjednu školskih praznika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije