Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propao izvođač

Traže vještaka za Gavellu, obnovi nikad kraja

Kazalište Gavella
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
04.03.2020.
u 13:05

Uređivanje atrija i radovi na novoj dvorani počeli su prije dvije godine

Na sva su zvona prije nešto više od dvije godine najavljivali obnovu kultnog dramskog kazališta Gavella, a gradonačelnik Milan Bandić osobno je obećao da će završiti i dva mjeseca prije dogovorenog roka, odnosno u studenom 2018. godine. Obećanje – ludom radovanje, reklo bi se, jer od kazališta u novom izdanju još ništa, a prema svemu sudeći, neće ga ni tako skoro biti. Grad je, naime, objavio natječaj da traže vještaka koji će procijeniti što je do sada napravljeno te što se još mora.

A razlog tome je, kako su nam objasnili iz Gradskog ureda za izgradnju, propadanje tvrtke Centrogradnja d.o.o. koja je mjesecima prije toga bila u blokadi. Ona je, naime, jedna od dviju tvrtku koja je izvodila ovu rekonstrukciju koja obuhvaća uljepšavanje atrija te novu dvoranu u kojima će se odvijati probe. Za to je iz gradske blagajne ukupno predviđeno devet milijuna kuna.

– Pokrenut je postupak odabira vještaka koji će utvrditi točno stanje radova i potrebne daljnje radove, nakon čega će se uskladiti dokumentacija – kažu iz spomenutog gradskog ureda. Vrijednost ovog pothvata je 69.000 kuna, a vještak ima 30 dana nakon što potpiše ugovor da obavi svoj posao.

– Provedena je i kontrola te je utvrđeno da mehanička otpornost i stabilnost rekonstruiranog i nadograđenog dijela nisu narušene – objasnili su iz Grada.

Idući korak je raspisivanje novog natječaja za drugog izvođača radova s kojim će tada ugovoriti nov rok završetka radova. Kad će na kraju Gavelline “daske koje život znače” biti spremne za korištenje u posve novom izdanju, još uvijek nije poznato. Jedina dobra vijest je da je 80 posto radova napravljeno, a za njih je potrošeno nešto više od šest milijuna kuna. Tamošnji glumci složili su se kako je potrebno ubrzati obnovu jer je najveći problem to što publika ulazi i izlazi kroz samo jedan ulaz koji se nalazi u dvorištu koje dijele s Hotelijersko–turističkom školom, a visok je i širok svega dva metara.

Video: Patrola u tramvaju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije