Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozač ZET-a:

'Tramvaj je ostao bez kočnica na Jelačićevu trgu, rekli su mi da ga takvog vratim u spremište'

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
26.02.2019.
u 10:05

Ilija Tadić, predsjednik Sindikata vozača autobusa ZET-a, ustupio je Labirintu fotografije kojima potvrđuje neispravnost vozila koja su u prometu na području grada Zagreba.

Bivši vozač ZET-ova tramvaja ispričao je za HRT zabrinjavajuću situaciju koja mu se dogodila dok je vozio tramvaj na Trgu bana Josipa Jelačića.

– Dolaskom na Trg bana Jelačića tramvaj je ostao bez kočenja. Znači jednostavno je produžio dalje. Ja sam upotrijebio kočnicu za nuždu, tzv. šinsku kočnicu. Uspio sam zaustaviti vozilo. Zvao sam Centar za upravljanje prometom da oni dođu po taj tramvaj, da ga odšlepaju. Oni su to odbili napraviti. Rekli su da takav tramvaj bez kočnica, bez putnika – vozim u spremište – izjavio je Neven Brnjas za emisiju Labirint.

Dodao je kako se on nije usudio voziti tramvaj, zbog čega je pozvao policiju. Kazao je kako je po tramvaj na kraju došla njegova kolegica koja je takav tramvaj odvezla u spremište.

Ilija Tadić, predsjednik Sindikata vozača autobusa ZET-a, ustupio je Labirintu fotografije kojima potvrđuje neispravnost vozila koja su u prometu na području grada Zagreba.

– Vozim 26 godina, vozim autobus u ZET-u d.o.o. Prije nekoliko dana zapalio se autobus u Dugavama. To je posljedično stanje zbog lošeg održavanja vozila. Motori ostaju zamašćeni u radu, ostaju pokriveni raznoraznim zapaljivim tvarima – kazao je Ilija.

Kaže kako je uzrok neispravnosti vozila kadrovska politika.

– Brojčano se zapošljavaju ljudi, međutim ne zadovoljavaju adekvatnu stručnu spremu koju moraju odraditi u servisu – rekao je Ilija.

Pogledajte i video: Sudarila se dva tramvaja i dva automobila kod Ravnica

Ključne riječi

Komentara 21

IG
Igi125
12:59 26.02.2019.

Fale iskusni serviseri koji ce poducavati mlađe generacije. Fale iskusni vozaci koji ce poducavati mlađe kolege. Samo ne fale kojekakvi šefovi, direktori.... I onda kada im dođete sa nekim problemom uobicajen odgovor je da budemo to riješili, sad nema novaca, to je preskupo, obavi ti prvo posao pa cemo onda to riješiti.... Nebi me cudilo da u radionicama serviseri ni nemaju sa cime raditi a gospodu iz kancelarija to ne zanima.

DA
darwil
13:17 26.02.2019.

Zet,Holding,Grad sve puno Bandićevih uhljeba,sve je to pozapošljavao samo da bude gradonačelnik,hebe se njemu za Grad on misli na sebe prvo a onda malo na rođe.

2X
2Xgeneral
18:22 26.02.2019.

neće bosanski ercegovci bit mehaničati, sam ošefovska mjesta dolaze u obzir makar nije vidio niti asfalt a kamoli autobus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije