Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na aerodromu

Vozač se onesvijestio pa se zabio traktorom 
u čekaonicu na Plesu

MZLZ
Foto: Marko Jurčić/Twitter
1/3
12.08.2014.
u 21:18

Vozilo za prijevoz prtljage probilo je staklo i uletjelo među putnike koji su čekali ukrcaj na međunarodnim odlascima u zračnoj luci

Putnike koji su danas ujutro čekali let u Zračnoj luci Zagreb neugodno je iznenadio traktor za prijevoz prtljage koji se kroz staklo zaletio u čekaonicu za međunarodne odlaske. Vozač, koji je vozio prazna kolica, oko 7.30 sati ostao je bez svijesti te je izgubio kontrolu nad vozilom. Zaletio se u staklenu stijenu između izlaza 18 i 19, no, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Uletio velikom brzinom

– Bilo je bučno i sve se dogodilo jako brzo – opisuje Marko Jurčić, svjedok događaja koji je na Plesu čekao let u Beč. Vozilo je prošlo samo pola metra od njega, kaže, te je velikom brzinom nastavilo vožnju čekaonicom.

– Najgore je bilo što vozilo nije usporavalo, zaustavili su ga tek stolci i staklo, i to samo pola metra od trgovine – ističe Marko Jurčić.

Čekaonica je, prema njegovim riječima, bila puna. Većinom je bila riječ o putnicima koji su čekali avione za Frankfurt, Kopenhagen i Beč, koji su polijetali oko 8 sati. Ipak, budući da je traktor uletio u dio čekaonice gdje je bilo manje ljudi, nitko nije ozlijeđen. Hitna je pomoć ipak pregledala nekoliko osoba, a vozač je odvezen u ambulantu zračne luke gdje mu je pružena pomoć.

– Radi se o starijem muškarcu koji je već dugo djelatnik na Plesu, a u nesvijest je pao zbog niskog tlaka – objašnjava Ana Marija Brebrić, liječnica u tamošnjoj ambulanti. Vozač nije zadobio nikakve druge ozljede, veoma se brzo oporavio te je pušten na kućnu njegu.

Bez prekida prometa

Iz zračne luke poručili su da je šteta odmah uklonjena te da zbog nezgode nije došlo do prekida prometa. Čeka se samo još zamjena stakala kako bi se sve potpuno normaliziralo. No iz ZLZ-a nisu nam odgovorili na pitanja koliko su ove sezone angažirali dodatnih traktorista i koliko je onesviješteni vozač radio prethodni dan te kad mu je počela jučerašnja smjena. Naime, naši sugovornici kažu da je ljeti, kad je pojačan promet na Plesu, potrebno dvadesetak dodatnih vozača traktora, ali da ih je nova uprava ZLZ-a, koju su postavili novi koncesionari, ove godine angažirala samo četiri.

 

>> Vraćen na Pleso: Zrakoplov CA sudario se s pticom

>> Pleso: Gradnja novog terminala u rujnu, prvi putnici u travnju 2016.

Komentara 6

CE
cenzura
12:25 12.08.2014.

Nikakvo čudo da je radnik ostao bez svijesti! Od kad su kukurikavci promjenili Zakon o radu bit će sve više raznih nesreća zbog iscrpljenosti radnika. Ovo je tek početak!

DU
Deleted user
13:19 12.08.2014.

Najvažnije u cijeloj priči je to da je Marko Jurčić isto objavio na twitteru i objasnio kako je to bilo "scary"... :))

Avatar morski covik 3
morski covik 3
13:53 12.08.2014.

Cviček......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije