Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV TOMAŠEVIĆ:

'Čistoća počinje odvoziti glomazni otpad, odlagat će se privremeno u Sesvetskom Kraljevcu'

Tomašević izvjestio da će se glomazni otpad privremeno skladištiti u Sesvetskom Kraljevcu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
17.08.2021.
u 10:54

Danijela Dolenec kazala je kako je namjera da se prijave za mjeru roditelj – odgojitelj obustave od 6. rujna

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovitu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave.

 

Tomaševićev zamjenik Luka Korlaet kazao je kako su obišli škole stradale u potresu te da im se čini da bi obnova mogla biti brža.

– Urgirali smo da koordinacije budu češće i intenzivnije – kazao je.

– Zgrada u Mlinarskoj veliki je projekt, ali ti radovi teku jako dobro i čini mi se da će rokovi biti ispoštivani – dodao je.

Danijela Dolenec prvo je izrazila podršku svim građanima koje je noćas uznemirio potres.

Govorila je i o obustavi mjera roditelj – odgajatelj. Rekla je da bi obustava vrijedila od 6. rujna te da je stiglo 48 prijedloga za javno savjetovanje.

– Znatan broj priloga u raspravi bavio se cjelovitom mjerom – kazala je i dodala kako su izrečeni mnogi prigovori na rok obustave.

– Želimo da se to dogodi 6. rujna dok se mjera temeljito ne analizira. Predložit ćemo Skupštini da taj rok bude 6. rujna – istaknula je i dodala kako su dobili niz kvalitetnih prijedloga. 

Tomašević je prvo rekao kako je s četiri banke, s kojima je ugovoren kredit za likvidnost, dogovoreno da se krene u financijsku konsolidaciju.

– Analiza novčanih tokova provest će se za grad Zagreb, Zagrebački holding i druga poduzeća – rekao je Tomašević.

Govorio je i o glomaznom otpadu.

– Ispituju se druga kratkoročna rješenja. Nakon manjeg ispitivanja pronađena je lokacija u Sesvetskom Kraljevcu i s tom firmom je uprava Holdinga sklopila ugovor da se idućih 75 dana tamo skladišti otpad. To će biti dovoljno da proradi taj sustav. Za kupnju drobilice došlo je pet ponuda, ta odluka trebala bi biti donesena do kraja tjedna – rekao je i dodao kako Čistoća danas počinje s odvozom glomaznog otpada kako se ne bi gomilao na ulicama.

– Ići ćemo na to da se odlagalište na Jakuševcu zatvori i da se krene u postrojenja za odvajanje otpada. Za to je nužan cijeli sustav infrastrukture koji možemo u dobroj mjeri povući iz europskih fondova. Naše je obećanje da će se to odlagalište zatvoriti do kraja mandata – kazao je Tomašević.

Pozvao je građane da prijave divlja odlagališta glomaznog otpada.

– Budući da će sustav sada početi ponovno funkcionirati, pozivamo građane da prijave nelegalna odlagališta glomaznog otpada i da se počnu čistiti reciklažna dvorišta – rekao je.

Upitan za komentar na C.I.O.S.-ovo priopćenje o glomaznom otpadu, Tomašević je rekao da ne želi komentirati ironična priopćenja.

Osvrnuo se i na obnovu nakon potresa.

– Imamo cijene koje su potpuno nerealne, nitko se neće javiti od firmi. Moramo napraviti drugi model javne nabave ili na drukčiji način određivati fiksne cijene. Treba se raspisati međunarodni natječaj da se angažiraju i tvrtke izvana jer nemamo domaćih kapaciteta – rekao je.

Kaže da se uštede događaju svakodnevno, ali da će rebalans proračuna ići u rujnu.

Ključne riječi

Komentara 45

DO
DonQuijote
11:11 17.08.2021.

Ovaj i dalje samo parazitira i nis pametno ne radi

DU
Deleted user
11:54 17.08.2021.

To je u skladu s njihovom zeleno-crvenom politikom: 'Djeca su teret društva'.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:27 17.08.2021.

Zagreb će zbog tog egocentrično-narcisoidnog tobljakševića postati obezglavljeni Beirut!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije