Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Tomislav Stojak (HNS): Na Jarunu želimo plažu za pse

21.03.2014., Zagreb - Mnogi gradjani prvi dan proljeca proveli su na jezeru Jarun odmarajuci se, setajuci pse, rolajuci se ili vozeci bicikl. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
18.08.2014.
u 11:20

Plaža za pse trebala bi se, barem prema prijedlogu HNS-ovaca, urediti još ove kupališne sezone na južnoj strani velikog jezera

Uz dopuštenu vožnju kućnih ljubimaca u javnom gradskom prijevozu te planiran krematorij u Dumovcu gdje će vlasnici moći pokapati svoje ljubimce, Zagrebu treba još jedan civilizacijski iskorak – uređena plaža za pse na zagrebačkom Jarunu.

Inicijativa je to koju već mjesecima u Gradskoj skupštini pokušavaju predstaviti HNS-ovi zastupnici, poručujući kako je ionako već sve infrastrukturno uređeno, a na cijelom području rekreacijsko-sportskog centra psima je dopušteno kretanje.

– Smatramo da je potrebno dodatnim korakom omogućiti našim sugrađanima da imaju mjesto na koje mogu doći sa svojim ljubimcima na osvježenje. Potrebno je uložiti dodatni napor i otvaranjem plaže za pse na Jarunu još ove sezone podići kvalitetu života sugrađana s kućnim ljubimcima na višu razinu – stav je Tomislava Stojaka.

Kako je naglasio, najbolja lokacija za uređenje plaže za pse bila bi s južne strane velikog jezera, no, ističe, izostaje volja gradske vlasti.

Komentara 9

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
11:34 18.08.2014.

Nije li i ona druga strana jezera jedno te isto jezero. Tamo bi se valjda i dalje trebali kupati ljudi?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
13:15 18.08.2014.

Pametan do boli. Skoro milijun stanovnika na Bundeku i Jarunu a ovaj pametnjaković traži za pse na Jarunu svašta pa čak previše i iz HNS-a. Volim životinje a pogotovo pse, ali zašto se ne organizirate i napravite više parkova po cijelom gradu takoreči u svakom kvartu ali na Jarunu nikako već sam više puta vidio pse na Jarunu a izričito je zabranjeno neznam gdje su kontrole koje skupo plačamo. Pozdrav dobrim ljudima

ZK
zlatko.kustosjanac
12:04 18.08.2014.

Evo još jedan prijedlog "civilizacijskog iskoraka".Ako nebude dovoljno mjesta na Jarunu,mogu proširiti na bazene,Mladost,Svetice,Šalata,Bundek...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije