Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠIRUJE SE KRUG KORISNIKA

Tomašević proširuje tko ima pravo na novčanu pomoć: Božićnice zajamčene i nezaposlenim braniteljima

Zagreb: Izjava Tomaševića nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji i donaciji s UNICEF-om i Zagrebačkim holdingom
Davorin Visnjic/PIXSELL
25.05.2024.
u 12:00

Jedna od točaka nadolazeće sjednice Gradske skupštine jest i izmjena Odluke o socijalnoj skrbi

Pravo na isplatu gradske božićnice i uskrsnice već imaju umirovljenici čije mirovine ne prelaze 238,90 eura mjesečno, no na Radićevu su trgu mjeru odlučili proširiti na još nekoliko skupina.

Jedna od točaka nadolazeće sjednice Gradske skupštine jest i izmjena Odluke o socijalnoj skrbi, kojom bi se božićnice i uskrsnice u iznosu od 50 eura jamčile i braniteljima Domovinskog rata s prebivalištem u Zagrebu koji su nezaposleni ili korisnici minimalne naknade.

Na njih bi trebali moći računati i korisnici naknade kojima je priznato pravo na status roditelja njegovatelja te korisnici domova za starije osobe. Izmjenama odluke osigurava se i obećan besplatan prijevoz ZET-om za sve umirovljenike starije od 65 godina, a podiže se i prihodovni cenzus za neke od socijalnih pomoći Grada, poput prava na pomoć u kući i prava na pomoć djeci u mliječnoj hrani.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 4

EJ
ejStef
13:12 25.05.2024.

Interesantno je koliko se štiti Tomaševića... Raskinuo je ugovor s HEPom za plin po 40 € da bi isti mogao kupovati od PPD-a za 120 €. Zamislite da je tako nešto napravio Bandić.

Avatar ilirac
ilirac
14:02 25.05.2024.

Blize se izbori, sisa se trava,dijeli se novac mozda i vatrometa bude za Novu Godinu, ko zna mozda i Snjezna Kraljica na Sljemenu opet krene...

Avatar rubinet
rubinet
17:01 25.05.2024.

"... proširuje tko ima pravo na novčanu pomoć"...? Proširuje broj korisnika ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije