Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
područna škola oš brezovica

Tomašević otvorio dograđenu školu u Kupinečkom Kraljevcu: 'Ovo je 16. u našem mandatu'

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević otvorio rekonstruiranu i nadograđenu školu Kupinečki Kraljevec
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/22
14.03.2024.
u 15:55

Na postojeću školu površine 261 četvornih metara, dograđen je novi, gotovo tri puta veći objekt, površine 719 kvadrata, s dvije učionice razredne nastave, malom dvoranom, sanitarijama, kabinetima, zbornicama, blagovaonicom, priručnom kuhinjom te drugim pratećim prostorima, a u dvorištu škole nalaze se i sportsko te dječje igralište i parking

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet otvorili su danas dograđenu i moderno opremljenu školu u Kupinečkom Kraljevcu. Riječ je o područnoj školi OŠ Brezovica koja je, s obzirom na opseg poduzetih radova, sada zapravo nova škola.

Naime, na postojeću školu površine 261 četvornih metara, dograđen je novi, gotovo tri puta veći objekt, površine 719 kvadrata, s dvije učionice razredne nastave, malom dvoranom, sanitarijama, kabinetima, zbornicama, blagovaonicom, priručnom kuhinjom te drugim pratećim prostorima, a u dvorištu škole nalaze se i sportsko te dječje igralište i parking. 

VEZANI ČLANCI: 

Projekt je to vrijedan 2,5 milijuna eura, u potpunosti financiran iz gradskog proračuna, a ondje je, usto, omogućena i jednosmjenska nastava te po prvi puta, program produženog boravka u toj školi. 

– Uz šest završenih cjelovito obnovljenih škola, ovo je deseta nova, rekonstruirana ili dograđena škola koju smo otvorili u svom mandatu. Prema tome, na otvorenju ove, 16. škole u našem mandatu možemo reći da gradimo nove škole sve u šesnaest. Iz gradskog proračuna je za tih deset investicija izdvojeno čak 96,3 milijuna eura – istaknuo je Tomašević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije