Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nasilju ne smije biti mjesta u našem gradu'

Tomašević: Osuđujem rasistički napad na radnike Rimac automobila

Zagreb: Tomislav Tomašević i Sandra Bosnar održali su konferenciju za medije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
28.11.2021.
u 21:50

Grupa napadača prvo je imala rasističke ispade, a Rimčevi zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt, ali su ih napadači dostigli i fizički napali

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević oštro je osudio rasistički napad na radnike Rimac Automobila koji se dogodio u petak navečer u centru Zagreba te poručio kako nasilje ne smije imati mjesto u Zagrebu.

"Oštro osuđujem rasistički napad na radnike Rimac Automobila. Nasilju ne smije biti mjesta u našem gradu, pogotovo ne onom motiviranom mržnjom prema onima koji su drukčiji, po bilo kojoj osnovi", napisao je Tomašević na svom Facebooku u nedjelju navečer.

Napad na ljude zbog druge boje kože napad je na sve nas, dodao je.

"Zato očekujem da institucije što prije pronađu napadače i kazne ih za ovaj zločin iz mržnje. A Zagreb će, usprkos pojedincima koji mrze, ostati otvoren i gostoljubiv grad", poručio je gradonačelnik.

Poduzetnik i vlasnik Rimac Automobila Mate Rimac objavio je jučer da je u petak navečer grupa mladih muškaraca fizički napala njegove strane kolege u centru Zagreba kod Hrvatskog narodnog kazališta.

Grupa napadača prvo je imala rasističke ispade, a Rimčevi zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt, ali su ih napadači dostigli i fizički napali. Rimac je priložio screenshot poruka s mobitela gdje je navedeno kako je jednoj osobi slomljen nos, a druga ima manji potres mozga. Policija utvrđuje okolnosti događaja.

Komentara 5

FR
franc251
08:15 29.11.2021.

senf pašteta.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
00:41 29.11.2021.

A sta da je ta grupa pijanih ljudi silovala neku zagtebcanku ili bacila kiselinu u lice nekome , (jer je to obicaj koji nose od kuce) , jel bi to bio rasizam ili narodni obicaj , a dogada se svakodnevno u pregradima Londona Birminghamu i po puno drugih gradova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije