Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U lošem je stanju

Tomašević o stadionu Kranjčevićeva kao novom domu za Dinamo: To je samo jedna od opcija

Tomašević: Imamo najmanji deficit u posljednjih 5 godina
Jurica Galoic/PIXSELL
05.06.2022.
u 12:30

– Ne odustajemo od Maksimira, naravno da će Dinamov stadion biti u Maksimiru. Ali, kad krene rušenje i gradnja  novog stadiona u Maksimiru, to će trajati dvije godine – objasnio je.

Odmah nakon otvorenja nove pješačke zone u Vlaškoj ulici, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bio je gost na N1 televiziji, odnosno u emisiji Točka na tjedan. Pa je pri tom komentirao prvu godinu svog mandata kao i aktualna pitanja. 

Danas je najaktualnija tema stadiona u Kranjčevićevoj, odnosno navodima da je to lokacija na koju namjerava preseliti Dinamo. To je, kazao je danas, samo jedna od opcija. 

– Ne odustajemo od Maksimira, naravno da će Dinamov stadion biti u Maksimiru. Ali, kad krene rušenje i gradnja  novog stadiona u Maksimiru, to će trajati dvije godine. Stadion u Kranjčevićevoj je u lošem stanju i treba ga modernizirati, zato smo naručili studiju –, kaže gradonačelnik dodajući da ne zna  još kakav će biti model financiranja obnove i gradnje stadiona.

Dotaknuo se i problema s infrastrukturom, neodvozom otpada i novim sustavom koji bi trebao krenuti s 1. srpnjem. Postoji mogućnost da se, na kratko vrijeme, odgodi primjena novog sustava. 

– U završnoj fazi su pregovori s trgovačkim lancima za prodaju vrećica koje će građani kupovati kako bi u njih razvrstavali otpad. Bavimo se time zadnja četiri mjeseca. Da li će biti gotovo do 1. srpnja… Cijena za građane ostaje kako smo rekli. Dio za maržu će biti odbijen od prihoda Čistoće – rekao je dodavši da će cijeli sustav biti uredan. 

Govoreći o svojoj prvoj godini, naglasio je da ju je proveo gradeći temelje za ono što dolazi. Njegov najveći uspjeh je, rekao je, stabilizacija stanja koje je naslijedio

“Mogu podastrijeti račune iz kojih se vidi da nismo mogli isplatiti plaće kad smo došli, niti bi Holding mogao isplatiti plaće. Doslovno smo grad našli na rubu financijske provalije. Vratili smo Vladi 8 milijuna kuna, smanjili smo vrijeme plaćanja… Ako nemate dobre financijske temelje, ne možete ništa napraviti. Ova prva godina je išla u temelj”, kazao je Tomašević te se dotaknuo i novim kapacitetima u vrtićima, dodavši da će biti nekoliko stotina novih mjesta. 

Komentara 44

DU
Deleted user
12:55 05.06.2022.

Tomašević će sve učiniti da se stadion ne gradi. Izrada studija je jedan od boljih načina za otezanje i prebacivanje odluke na drugog.

PK
Posljednji Komšikanac
12:52 05.06.2022.

Veliki neradnik sa svojom neradničkom klasom priča paradne priče, a nema ni siće.

IL
ilustrator
12:49 05.06.2022.

ako je preminuli kral, ako je poslove zrihtaval kumovima i rodijacima, ako je otvaral fontane, izmišljao radna mjesta.....a sad tog ništa nema, gde su penezi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije