Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaostali zvončić

Tomašević o eksploziji na Zrinjevcu: 'Ozlijeđeni radnik je van životne opasnosti'

Zagreb: Tomašević obišao izložbu likovnih radova umjetnika s invaliditetom na Festivalu jednakih mogućnosti
Marko Lukunic/PIXSELL
VL
Autor
hina
25.05.2023.
u 15:12

Mediji pišu da je eksplodirao zaostali "zvončić", jedan od projektila koji su dio zabranjenih kasetnih bombi, kojima su srpski agresori gađali Zagreb, 2. i 3. svibnja 1995. godine, no Tomašević nije želio govoriti o konkretnom uzroku eksplozije dok ne završi policijska istraga

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u četvrtak vezi s eksplozijom na Zrinjevcu da je ozlijeđeni radnik izvan životne opasnosti, a vatrogasci kontroliraju krovove na zgradama oštećenim u potresu zbog mogućih elemenata koji mogu pasti na ulice.

-Čuo sam se s Policijskom upravom Zagrebačkom, oni će izaći sa službenim informacijama. Za sada je pretpostavka da se radi o eksplozivnoj napravi koja je zaostala iz Domovinskog rata- rekao je Tomašević novinarima na izložbi likovnih radova umjetnika s invaliditetom.

Tomašević je kazao da se ozlijeđeni radnik nalazi u Klinici za traumatologiju, a po prvim informacijama zadobio je ozljede ruke i prstiju. 

Mediji pišu da je eksplodirao zaostali "zvončić", jedan od projektila koji su dio zabranjenih kasetnih bombi, kojima su srpski agresori gađali Zagreb, 2. i 3. svibnja 1995. godine, no Tomašević nije želio govoriti o konkretnom uzroku eksplozije dok ne završi policijska istraga.

Do eksplozije je došlo na krovištu zgrade HAZU-a na Zrinjevcu danas ujutro oko 9 sati, kada su radnici skidali krov te krenuli na uklanjanje ljepenke koja se nalazi ispod krova.

Zagrebački gradonačelnik naveo je da vatrogasci kontroliraju krovove zgrada oštećenih u potresu zbog opasnih elemenata koji mogu pasti ljudima na glavu. "To su privatne zgrade i postoji odgovornost privatnih vlasnika da paze da se tako nešto ne dogodi", dodao je.

Pojasnio je kako vatrogasci kao gradska postrojba pomažu tako da redovno svakih pola godine pregledavaju sve krovove i fasade i uklanjaju opasne elemente.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije