Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tko je kriv za kašnjenje velikogoričke obilaznice? Dalekovod proziva HAC

Velikogorička obilaznica
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
19.11.2013.
u 14:53

Radovi na čvoru Kosnica počeli su 3. rujna, a trebali su biti gotovi do 30. lipnja, kaže inženjer

Otvorenje velikogoričke obilaznice nekoliko je puta odgađano, a (napokon) je puštena u promet prije dva tjedna, 7. studenog.

Tko je kriv što su građani čekali na tu važnu prometnicu dulje negoli je bilo potrebno, odgovara Petar Hanjić, voditelj građenja u Dalekovodu i nadzorni inženjer na velikogoričkoj istočnoj obilaznici.

– Mi smo radove na prometnici završili još uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju, 30. lipnja, a u to su vrijeme svoje radove na obilaznici trebale završiti i Hrvatske autoceste koje su bile na vrijeme obaviještene o rokovima izgradnje Dalekovoda. No, HAC je svoj posao obavio tek u listopadu – kazao je Hanjić za Kronike VG.

Dalekovod je, objasnio je Hanjić, za HAC izvodio završne radove na obilaznici, dok je u nadležnosti HAC-a bila izgradnja čvora Kosnica. Tehničkim pregledom definirano je dokle seže koridor izgradnje Hrvatskih cesta te čvora Kosnica. Kosnica je pak bila u nadležnosti HAC-a, a bitan je bio prometnice.

Radovi na čvoru Kosnica počeli su 3. rujna, a u nalazu tehničkog pregleda na obilaznici od 5. rujna piše da se na prometnici trebaju otkloniti sitni nedostaci koji su u nadležnosti Dalekovoda, poput znakova divljač.

No, Hajnić tvrdi da takve znakove Dalekovod nije mogao postaviti jer oni nisu bili dio projektne dokumentacije.

– Mi smo postupili prema naputku komisije tehničkog pregleda. U slučaju da i nije bilo sitnih nedostataka, obilaznica svejedno ne bi bila puštena u promet jer se čekao dovršetak čvora Kosnica što u ostalom piše i u zapisniku tehničkog pregleda. Ali radovi na izgradnji čvora Kosnica u to su vrijeme tek počeli – kazao je Hanjić prebacujući odgovornost za kašnjenje na Hrvatske autoceste koje pak tvrde da kašnjenja nije bilo.

Cijeli članak čitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije