Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji za mjesec dana

Tko će graditi podzemnu garažu u Klaićevoj? Grad želi radove u 2015.

Klaićeva igralište
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.02.2014.
u 09:50

Ako netko pokaže zanimanje, Europska banka za obnovu i razvoj jamči kreditiranje, a u Gradu se nadaju investitorima. Zagrebparking je od toga odustao još 2010.

Za mjesec dana Zagrepčani bi trebali doznati kakva je budućnost projekta gradnje javne garaže, pothodnika do Dječje bolnice, šoping-centra i centra za mlade te sportskih objekata ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj.

Do tada će, naime, i gradska uprava vidjeti postoji li među privatnicima zainteresiranih da u cijelosti preuzmu projekt koji bi nakon isteka ugovora postao gradsko vlasništvo.
– Najvažnije nam je da se zadovolje potrebni javni sadržaji na toj lokaciji, a to su javna garaža, pothodnik do Dječje bolnice u Klaićevoj, centar za mlade i sportska dvorana – kazali su u gradskoj upravi.

Dodali su da se ne traži privatnik koji bi uložio novac samo u gradnju objekta koji bi Grad preuzeo i otplaćivao, nego da se traži tvrtka koja će u cijelosti preuzeti projekt, a investiciju isplatiti kroz upravljanje objektom sljedećih 20, 50 ili više godina.

Podsjetimo da je garažu s pratećim objektima trebao graditi Zagrebparking, no od toga se odustalo 2010. I tada se tražio investitor, no kako nijedna tvrtka nije ozbiljnije zagrizla, ubrzo je projekt zanemaren. Garaža s do 600 parkirališnih mjesta planirana je na tri podzemne etaže s pothodnikom do bolnice, a na etaži -1 bio bi trgovačko-ugostiteljski centar, po uzoru na Importanne kod Glavnog kolodvora. U Gradu očekuju da će se pojaviti investitori kojima Europska banka za obnovu i razvoj već garantira kreditiranje, pa bi u najboljem slučaju gradnja mogla početi 2015. godine.

Komentara 4

2X
2Xgeneral
19:26 25.02.2014.

Loše osmišljeno jer povrat na ulaganje za 50 godina nitko neće prihvatiti!!!! Matan Miki Banbinjo želi progurati svoje"vizije" bez imalo ekonomske logike!! Samo treba računati. Bolje je izgraditi sadržaje i odmah prodati na tržištu! Grad bi zaradio malu špinku i riješio gordijski čvor a zaposlilo bi se dosta građana!! Barem 50 posto graža odmah na tržište kao i lokale!! Propalo prije nego je i počelo!! Jedino Radić i Žderić mogu izračunati dobit jer im se 50 posto oprašta!!

FR
Francika
12:52 25.02.2014.

Kaj stvarno iole zelenu, i za ljude besplatno dostupnu površinu, moramo pretvarati u garaže,trg.centre i sl.? Pustite više na miru uži centar grada. Planovi, garaža kod HNK, garaža tu, garaža tam.Pa kaj je ovim ljudima? Dajte preorite i park na na Mažurancu (ak već niste, jer dugo nisam onud prohodala).Ko klinka sam se na srednješkolskom po zimi sličuhala, kaj ne mislite na djecu koja žive uokolo? Kam da njih roditelji vode, na Jarun,na Bundek? Pa i za to treba love, jer i tam vreba nekaj kaj bu tom detetu zapelo za oko, a ti nemaš love.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije