Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privlačne stvari

Tito se još može unovčiti - na Britancu, uz lovačke trofeje

Tito na Britancu
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/13
16.03.2014.
u 15:59

Na tradicionalnom sajmu starina na Britanskom trgu u Zagrebu našlo se, među ostalim, zanimljivih memorabilija s likom i djelom Josipa Broza

Bez obzira na to što se oko njega i 34 godine nakon smrti lome koplje i razbijaju glave, činjenica je da se Josip Broz Tito i dalje može unovčiti.

Na redovitom nedjeljnom sajmu starina na Britanskom trgu u Zagrebu među raznim vrijednim i manje vrijednim predmetima svoje su mjesto našli danas i predmeti s likom i djelom Josipa Broza.

Novčanice za numizmatičare, ne samo jugoslavenske nego i gvineske, fotografije Tita i Jovanke, ukrasni tanjur s portretom u maršalskoj uniformi, knjige koje veličaju Tita...na ponudu su kolekcionarima, kojih se prodavači žele riješiti, makar i za sitnu paru.

No, na Britancu se svakako moglo naći i drugih memorabilija i starih predmeta uporabne vrijednosti, od knjiga i oruđa, do starih igračaka, ali i lovačkih trofeja.

Komentara 14

Avatar Feniks
Feniks
16:28 16.03.2014.

Smeće !!!

Avatar gladnijura
gladnijura
11:25 18.03.2014.

Svaka roba nađe svog kupca!

LU
luftbrenzer
12:23 06.04.2014.

"Treba to sve zabranit vezano uz tog zlocinca i zlotvora tita" I ne samo to, već trebalo sveobuhvatno uništiti sve što se postiglo pod tim groznim diktatorom : stečene crvene diplome, odlikovanja, činove, privilegirane mirovine, luksuzne vile i stanove, bankovnevne račune......, ali avaj, koliko znam još se nitko nije odrekao ničega iz krvavih diktatorovih vremena. Odriču se samo šupljeg imena Tito, koje danas ionako ništa ne znači, a to je premalo (nitko nije odbacio barem bezvrijedni Titov ordenčić), da bi se povjerovalo u vjerodostojnost njihova pljuvanja po sjenama JBT-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije