Naslovnica Zagreb ZG Život

Tito se još može unovčiti - na Britancu, uz lovačke trofeje

Na tradicionalnom sajmu starina na Britanskom trgu u Zagrebu našlo se, među ostalim, zanimljivih memorabilija s likom i djelom Josipa Broza
16. ožujka 2014. u 15:59 14 komentara 13163 prikaza
Tito na Britancu
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

Bez obzira na to što se oko njega i 34 godine nakon smrti lome koplje i razbijaju glave, činjenica je da se Josip Broz Tito i dalje može unovčiti.

Na redovitom nedjeljnom sajmu starina na Britanskom trgu u Zagrebu među raznim vrijednim i manje vrijednim predmetima svoje su mjesto našli danas i predmeti s likom i djelom Josipa Broza.

Novčanice za numizmatičare, ne samo jugoslavenske nego i gvineske, fotografije Tita i Jovanke, ukrasni tanjur s portretom u maršalskoj uniformi, knjige koje veličaju Tita...na ponudu su kolekcionarima, kojih se prodavači žele riješiti, makar i za sitnu paru.

No, na Britancu se svakako moglo naći i drugih memorabilija i starih predmeta uporabne vrijednosti, od knjiga i oruđa, do starih igračaka, ali i lovačkih trofeja.

Elipso

 • Avatar Feniks
  Feniks:

  Smeće !!!

 • luftbrenzer:

  "Treba to sve zabranit vezano uz tog zlocinca i zlotvora tita" I ne samo to, već trebalo sveobuhvatno uništiti sve što se postiglo pod tim groznim diktatorom : stečene crvene diplome, odlikovanja, činove, privilegirane mirovine, luksuzne vile i stanove, bankovne ... prikaži još!vne račune......, ali avaj, koliko znam još se nitko nije odrekao ničega iz krvavih diktatorovih vremena. Odriču se samo šupljeg imena Tito, koje danas ionako ništa ne znači, a to je premalo (nitko nije odbacio barem bezvrijedni Titov ordenčić), da bi se povjerovalo u vjerodostojnost njihova pljuvanja po sjenama JBT-a.

 • Avatar gladnijura
  gladnijura:

  Svaka roba nađe svog kupca!