Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela božićna čarolija

Tisuće Zagrepčana i 20 novinara iz svih krajeva svijeta na otvorenju Adventa

Paljenjem lampica na Zrinjevcu svečano otvoren Advent 2019.
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/18
30.11.2019.
u 21:46

Gužva je bila gdje god si se okrenuo – dok se čekalo zeleno svjetlo na semaforu, u redovima za kuhano vino i ostale gastrodelicije, a navirivali su se jedni drugima preko ramena i kako bi vidjeli barem dio klizačko-baletne predstave koju su u Ledenom parku na Tomislavovom trgu pripremili za posjetitelje

Kao da je cijeli Zagreb izašao na ulice. Tako je večeras izgledalo središte metropole koje je okupiralo “more” ljudi, sve kako bi Advent u Zagrebu posjetili već prvi dan službenog otvaranja.

Gužva je bila gdje god si se okrenuo – dok se čekalo zeleno svjetlo na semaforu, u redovima za kuhano vino i ostale gastrodelicije, a navirivali su se jedni drugima preko ramena i kako bi vidjeli barem dio klizačko-baletne predstave koju su u Ledenom parku na Tomislavovom trgu pripremili za posjetitelje.

Kako izgleda “Orašar u Ledenom kraljevstvu” u izvedbi ekipe iz klizačkog kluba Pahuljica te klizačkih zvijezda Antonija Souza-Kordejrua i Lane Petranović pogledati je došao i gradonačelnik Milan Bandić, izaslanica predsjednika Vlade i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek te direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, koja je naglasila da je na otvorenje stiglo i više od dvadeset novinara iz svih krajeva svijeta, a najviše iz Švedske, Nizozemske, Irske i Belgije, dok će tijekom prosinca zagrebačka turistička zajednica ugostiti još pedesetak novinarskih ekipa.

- Očekujemo i da ćemo 12. mjesec završiti s do pet postotnim povećanjem u odnosu na lani – kazala je M. Bienenfeld, koja je otvorila i Advent na Zrinjevcu u obližnjem parku.

Cupkali su i plesali Zagrepčani i njihovi gosti uz ritam koji su zadavali Robert Mareković i Swingersi dok se iščekivalo paljenje stotina tisuća lampica, a kad su stoljetne platane zasjale, svi su u glasnim povicima i pljeskom pozdravili početak najveće i najiščekivanije gradske manifestacije koja traje do 7. siječnja.

Ključne riječi

Komentara 13

TM
trade_mark
00:19 01.12.2019.

Ma divno! Ali ja neću niti jednu kobasicu kupit na tom sajmu korupcije i kriminala. Niti jednu. Vama ostalima želim dobar tek!

GO
Goxy
22:52 30.11.2019.

Di su svi ti veliki hrvati I vjernici kada treba prosvjedovat za bolje sutra???

SE
serđo12
09:57 01.12.2019.

Mi sve napravimo bolje nego original,pa tako je u Zagrebu bolje nego u Beču !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije