Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić poručio:

'U iduća dva tjedna statičari će pregledati sve preostale objekte u Zagrebu'

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite i gradonačelnika Milana Bandića
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
20.04.2020.
u 12:33

Glavni vatrogasni zapovjednik Siniša Jembrih kazao je kako su od prvog dana potresa odradili oko 3600 intervencija.

Molim da mediji apeliraju na građane da dođu na testiranja jer primijetili smo da se zbog straha od izolacije mnogi suzdržavaju od dolaska, poručio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar, a pročelnik Vjekoslav Jeleč dodao je kako je 13 novih osoba pozitivno na koronavirus pa ih je sada ukupno ih 449.

Željko Renić kazao je kako se tijekom vikenda odložilo 164 tone građevinskog otpada i šute, a glavni vatrogasni zapovjednik Siniša Jembrih kazao je kako su od prvog dana potresa odradili oko 3600 intervencija.

Tijekom vikenda osam osoba kršilo je samoizolaciju, potvrdio je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić. 

– Jedan kafić na području Sesveta posluživao je goste, a jedno amatersko kazalište izvodilo je predstavu na otvorenom. Okupilo se oko 50 osoba, pretežno roditelja – kazao je Rašić i dodao kako je 11 policijskih službenika pozitivno na koronavirus.

Gradonačelnik Milan Bandić novinarima je poručio da se ''još nije umorio''.

– Zahvaljujem Nacionalnom stožeru jer smo u subotu predvečer dobili informaciju da bi se mogle relaksirati mjere oko županija. Pa smo odmah uputili molbu da ukinemo propusnice između Grada i Zagrebačke županije. To ne znači da ne moramo biti oprezni – istaknuo je Bandić i dodao da "ima nešto što je zajedničko za koronu i za potres, i to bi trebalo njegovati kad se već dogodilo".

– Obje utakmice koje traju dobit ćemo, i korona i potres iziskuju disciplinu, strpljenje, razboritost i solidarnost. I zato sam uvjeren da će se ovaj trend pada zaraženih nastaviti. Dobit ćemo ovu utakmicu zajedno – svi ljudi u Hrvatskoj, i kad je korona u pitanju i kad je u pitanju Zagreb i potres. Građani, grad, Vlada i struka zajedno – komentirao je.

Kazao je kako će u iduća dva tjedna statičari pregledati sve objekte u Zagrebu kojima je to potrebno te da "kolega iz Ureda za hitne situacije stavlja potpise na 300 ugovora sa statičarima".

Govora je bilo i o stanju u domovima za starije, a pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić izjavila je da je situacija pod kontrolom.

– Ukupno je testirano 259 osoba, od kojih je 135 djelatnika. Nitko nije pozitivan na koronavirus u 11 domova kojima upravlja Grad, a svaki korisnik s temperaturom tretira se kao da je zaražen i stavlja se u samoizolaciju – potvrdila je Galić.

Podsjećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite ukinuo je u nedjelju mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, što znači da se njihovi stanovnici unutar tih područja mogu kretati bez propusnica.

 

Komentara 11

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
13:09 20.04.2020.

Prvo bi trebali pregledati glavu gradonačelniku, sigurno bi na čelo pokupio naljepnicu "Nije za upotrebu"

SA
sargu123
13:34 20.04.2020.

Zar ima itko normalan tko mu još vjeruje?

KO
Kokoiduhovi
20:26 20.04.2020.

Zaista ih puno ne zna hrvatski jezik. Ne relaksirati mjere, relaksirati je tuđica, posuđenica. Hrvatska riječ, ovdje prikladna, je ublažiti mjere. U pučku školu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije