Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Telefončić u dvije godine primio oko 10 tisuća poziva

Grad Zagreb je potpuno preuzeo savjetodavnu liniju Telefončić, s brojem 01 4850 555 za stručnu podršku roditeljima u podizanju djece
16. travnja 2014. u 13:39 0 komentara 255 prikaza
Telefončić
Foto: Zagreb.hr

Što kada dijete dobije temperaturu? Kako ga treba hraniti? Kako da spava – na trbuhu, leđima ili boku? Kako ga okupati...

Pitanjima roditelja nema kraja, što pokazuje i gotovo 10 tisuća poziva u dvije godine na broj Telefončića. Riječ je o telefonskom savjetovalištu za rani razvoj djece koje je dostupno na broju 01 4850 555 svaki dan od 9 do 21 sat, a na drugi su ga rođendan jučer na upravljanje službeno preuzeli Mali dom za rehabilitaciju djece i mladeži te Grad Zagreb.

– Mala su djeca veliki izazov. Hvala Malom domu, građanima na donacijama i Gradu koji su pomogli da se održimo do danas, a vjerujemo da će Telefončić doživjeti još puno obljetnica kako bi svi roditelji i skrbnici dobili stručnu podršku u podizanju djece u trenucima kad im je najpotrebnija – poručila je predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Savjetodavni tim koji svakodnevno pomaže roditeljima čine medicinske i patronažne sestre, psihologinje, socijalne pedagoginje, logopedinje i primalje koje brižno odgovaraju na svaki upit.

>>Besplatni Telefončić više neće voditi Unicef, već Grad Zagreb

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.