Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Tek kad se izradi gradska karta buke, bit će bukobran i u Blatu

Jadranska avenija
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
27.02.2014.
u 19:00

Ulica Kralji uredit će se zahvaljujući pitanju našeg čitatelja; a u Blatu još nema bukobrana (iako ima na obližnjoj Jadranskoj aveniji), jer se tek treba izraditi strateška karta. Posedarska ulica ove će godine dobiti kanalizaciju

Večernjakovim čitateljima iz gradske četvrti Novi Zagreb-zapad na pitanja odgovara Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje.

1. Zašto je na Jadranskoj aveniji sagrađen bukobran, a u Blatu nije?

Dinko Bilić: Zbog gradnje Arene i popratnih objekata rekonstruirana je i Jadranska avenija, odnosno dograđivane su dodatne trake prema jugu, što je znatno smanjilo razmak između objekata na Laništu i prometnice. Tada je sagrađen i bukobran uz najugroženiji objekt. Što se tiče problema zaštite od buke u Blatu, gradski Ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj naručio je izradu strateške karte buke za područje Grada Zagreba, čija je izrada u tijeku. Strateška karta buke bit će osnova za utvrđivanje stupnja i prioriteta zaštite od buke u Zagrebu te će se, kada za to budu osigurana sredstva, moći početi s realizacijom.

2. Kada će se urediti Posedarska ulica?
Dinko Bilić: Na Posedarskoj ulici koja vodi prema Burićevu odvojku u tijeku je gradnja kanalizacije i kanalizacijskih priključaka. Po završetku radova podružnica Vodoopskrba i odvodnja dužna je odjaviti prekop ceste podružnici Zagrebačke ceste, nakon čega će se cesta urediti.

3. Ulica Kralji asfaltirana je prije dvije godine, no već sada je propao asfalt. Kako je to moguće?
Dinko Bilić: Ulica Kralji asfaltirana je prema planu malih komunalnih akcija 2012. godine. Ulicu održava Holding, prema ugovoru o redovnom održavanju, što podrazumijeva skup mjera kojima se otklanjaju nedostaci i osigurava se tehnička ispravnost cesta za sigurno odvijanje prometa na njima. Oni su obaviješteni o problemu koji navodi građanin te će u kratku roku popraviti oštećenja kolnika.

>>Na Nehruovu trgu uređuje se park, klupe na Kajzerici kad se nađu lokacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije