Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan otvorenih vrata

Svratite do Dumovca, upoznajte četveronožne mališane i razmislite o udomljavanju

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
1/13
26.05.2023.
u 15:42

Djelatnici Skloništa sutra će, među ostalim, posjetitelje upoznati i sa svojim svakodnevnim radom, terenskim intervencijama i s radom u ambulanti, a trenerica pasa Marija Ferenček, od 11 sati na poligonu za agillity, prisutne će informirati o odgoju štenaca i mladih pasa te pokazati što radi na treninzima sa psima koji u Dumovcu čekaju udomljenje

Razmišljate li nabavi kućnog ljubimca? Svratite sutra od 10 do 15 sati u Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu, na Dan otvorenih vrata, upoznajte ih i razmislite o udomljenju nekog od 130 mališana.

Naime, u posljednje je vrijeme zbog velikog priljeva napuštenih pasa, Skloništu otežano njihovo preuzimanje, a uz 130 pasa, među kojima su i 32 štenca, dok ih je 17 na privremenom čuvanju, u Skloništu je trenutno i 18 mačaka. 

VEZANI ČLANCI: 

– Kako bi psi mogli biti smješteni u Sklonište, moraju proći karantenu. Ako je ona puna, nalaznika psa molimo da ga pričuva nekoliko dana dok se ne oslobodi mjesto za psa u karanteni. Zahvalni smo građanima na razumijevanju. Kada psi ne bi prolazili karantenu, u Sklonište bi mogli unijeti zarazne bolesti zbog kojih bi ostali psi mogli oboljeti, a neki i uginuti. Posebno su ugrožena legla štenaca. Zbog toga smo izuzetno zahvalni građanima koji ih primaju na privremeno čuvanje – kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

VEZANI ČLANCI: 

Djelatnici Skloništa sutra će, među ostalim, posjetitelje upoznati i sa svojim svakodnevnim radom, od terenskih intervencija u kojima spašavaju divlje životinje, te preuzimaju pronađene kućne ljubimce, preko poslova u veterinarskoj ambulanti do brige za pse i mačke smještene u Skloništu. A trenerica pasa Marija Ferenček, od 11 sati na poligonu za agillity, prisutne će informirati o odgoju štenaca i mladih pasa te pokazati što radi na treninzima sa psima koji u Dumovcu čekaju udomljenje.

VIDEO Heroj vatrogasac spasio psa zaglavljenog u cijevima pod zemljom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije