Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANA POJAVA DIVLJAČI

U nepunih pet mjeseci 118 naleta na životinje na cesti: Policija upozorava vozače na oprez

Ilustracija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)
1/3
22.05.2023.
u 13:28

Od početka ove godine Policijska uprava požeško-slavonska zabilježena je 118 sudara vozila sa životinjama stoga upozorava vozače na poseban oprez u jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima

Čak 118 slučajeva sudara automobila sa životinjama zabilježeno je od početka ove godine na cestama Požeško-slavonske županije. Ova županija poznata je po takvim slučajevima jer ceste izvan naselja uglavnom prolaze kroz šumoviti brdski kraj.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske priopćeno je kako su najčešći naleti na srneću divljač, kojih je bilo 86. Zabilježeno je i 10 naleta na jelena, sedam na psa, četiri na jazavca, tri na divlju svinju i zeca, po dva naleta na lisicu i mačku te jedan nalet na nepoznatu životinju.

Na državnoj cesti DC38 (Pakrac-Požega) dogodilo se 17, a na državnoj cesti DC51 (Požega-Brestovac) šest naleta vozila na divljač.

VEZANI ČLANCI:

 

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, iz policije su upozorili vozače na maksimalan oprez na cestama, osobito u jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima.

- Upozoravamo vozače na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava na pojavu divljači – ističu u policiji.

U skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom, vozač koji naleti na životinju na cesti odgovara za prekršaj. Također, i vlasnik koji je ostavio životinju bez nadzora na cesti, uz odgovornost za nastalu štetu, odgovara i za prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 30 eura.

Za razliku od divljih životinja, za štetu nastalu od naleta na domaće životinje, pod uvjetom da je vozač prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odgovoran je vlasnik životinje.

VIDEO Privođenje muškarca na Savi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije