Svi su ludi za pitama koje stižu iz Gajnica
Sanela Spajić u "Medinim snovima" peče bureke, zeljanice, krumpiruše, sirnice...- Popularni
- Najstariji
- Najnoviji
-
pritiskovic:
Nekad smo se hvalili industrijom, mostovima, lokomotivama, cementarama, vagonima, motorima, bijelom tehnikom ....danas burecima i kulinom.
07:21 11. 2. 2019. -
stefj:
Svaka čast za hrabrost pokretanja posla u Hrvatskoj. Želim joj puno uspjeha, jer ako joj posao zapne, postat će vrlo brzo jedna od blokiranih...
23:09 10. 2. 2019. -
Jedan_Zagrepčanec:
Dete drago, burek od sira itekako postoji i to u Turskoj čije to jelo jest, a zatim u svim drugim zemljama gdje se jede burek osim u B i H. Jelo slično bureku je grčka pita. To je zapravo ista ... prikaži još!a stvar. I jedno i drugo može se puniti sirom, mesom, špinatom... U B i H su uzeli oba naziva za to jelo, i grčki i turski, samo što su savijaču s mesom nazvali turskim nazivom burek, a za sve ostale su uzeli grčki naziv pita. Zato je na bosanskom jeziku burek samo s mesom, a sve ostalo je pita (osim šarenog bureka, mješavine punjenja)... Svi ostali uzeli su za te savijače (jer boerek na turskom jeziku ima slično značenje kao kod nas savijača/štrudl ime burek, kao što to izvorno Turci nazivaju. Turci imaju bureke raznih oblika što se može vidjeti na wikipediji na engleskom i turskom jeziku ako u google upišete Borek, a tamo se vidi i da je Turcima sve burek što i Hrvatima, Srbima i Makedoncima... Što se tiče riječi pita, u Hrvatskoj nitko nikad nije nazivao savijače pitama ma čime bile punjene nego ih nazivamo ili savijače (standardni, službeni naziv, ali se rijetko rabi u normalnom govoru), štrudl u srednjim dijelovima Hrvatske i štrudla u krajevima koji su bliže Srbiji. Kod nas se pitom oduvijek i isključivo nazivao kolač od prhkoga tijesta pri čemu se tijesto ravno polaže u posudu za pečenje, na to se stavlja punjenje, a onda opet sloj tijesta, slično kao kod američke pite. Što se tiče bureka, kod nas se zove izvorno onako kako ga nazivaju Turci.
16 23:07 10. 2. 2019. -
-
-
-
ilijan:
Sanela ako vam treba dobar prostor u novom zagrebu javi se, veoma rado bi vas posjetio i probao vaše proizvode.
10:12 11. 2. 2019. -
Nemojtako:
Konačno netko pametan na ovom portalu. Hvala na izvrsnom pojašnjenju. Iako si malo pretjerao s podukom za vrhunski motiviranu gospođu, kojoj od srca želim puno uspjeha i da otvori još jednu proizvodnu liniju.
08:17 11. 2. 2019. -
__MAX__:
Bravo Sanela!! Takvo sto moras napraviti na obali za sezone i posao ce procvati.
02:47 11. 2. 2019. -
komentatorx:
Podrška gospođi. Morat ću poručiti par komada prvom prilikom. Obožavam krumpiruše.
23:19 10. 2. 2019. -
-
arba_arba:
Ja navijam za polentu na brudetu od 4 vrste riba, a kad nema bojega more i feta kruha sa jogurtom - iskjucivo onaj od Vindije
00:14 11. 2. 2019. -
Recite što mislite!