Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruka radost

Svi smo se kupali u istoj šoderici, vjerojatno je tajna u toj vodi...

blizanci bosanac
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/6
04.03.2013.
u 08:47

Mladi roditelji morali su i stanove prilagođavati, a zapisuju kada koje dijete jede

Je li nešto ondje u zraku ili je utjecaj podzemnih voda, no u samo mjesec dana Zaprešić je postao grad četiri para blizanaca. Čak se i u tamošnjoj gradskoj upravi, koja vodi evidencije novorođenčadi, ne sjećaju sličnog jer se toliko blizanaca rodi u godinu dana.

– Možda je na nas djelovala magična voda s obližnje šoderice pa smo svi koji smo se tu ljetos kupali dobili blizance. Sad će i turisti koji idu prema obali skretati na šodericu – šali se Tomislav Bosanac, otac djevojčice Eni i dječaka Martina, rođenih početkom siječnja. On i supruga Melita dobili su dvojajčane blizance umjetnom oplodnjom, nakon što su pokušavali zatrudnjeti sedam godina. Prethodno su izgubili jednu bebu, a blizance su začeli u susjednoj Sloveniji.

Stalno se gledaju

– Oduvijek sam željela blizance, to sam i baki stalno kao mala ponavljala i eto – želja mi se ispunila – kaže Melita i dodaje da su njezini blizanci već s dva mjeseca strašno povezani. Kad spavaju, drže se za ručice, stalno se gledaju, a često naizmjence ispuštaju neartikulirane glasove pa izgleda kao da razgovaraju.

– Oni se vjerojatno razumiju – kaže majka te nastavlja da su, kad je doznala da nosi blizance, morali hitno preurediti stan od 38 kvadrata. Tata je izgubio svoj kut, a dječica pregradom dobila svoju sobicu. Nikad ih nisu zamijenili.

Neočekivano

Gordana i Ivan Stančić imaju dva sinčića, jednojajčane blizance Petra i Luku. Iznenadili su se kad su na ultrazvuku čuli da moraju razmišljati dvostruko.

– Išli smo na treće dijete, imamo već dvije djevojčice, ali ovo nismo očekivali. Doktori su mi govorili da će biti bolesni, nerazvijeni... Ja sam tražila drugo mišljenje, a drugi me doktor uvjeravao da je sve u redu. Povjerovala sam mu i nisam pogriješila – kazala je Gordana, koja u veliki crni notes zapisuje aktivnost svake bebe jer ne mogu ni zapamtiti kad je tko od njih dvojice jeo. U brizi pomažu i njezini roditelji.

Ključne riječi

Komentara 10

CH
chemica
08:52 04.03.2013.

Tako valja. Treba netko i radit u ovoj zemlji. Puno je penzića koji bi pozumirali od gladi.

VM
vms
09:02 04.03.2013.

A što to oni rade osim djecu?Meni ovaj na prvoj slici izgleda ko da ima 16god.

KO
komentatorv2
11:23 04.03.2013.

magicni sused ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije