Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIONALNA PROCESIJA

Svečanost Majke Božje od Kamenitih vrata: Brojni vjernici ispred zagrebačke katedrale

Svečana misa povodom blagdana zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/16
31.05.2022.
u 22:18

Nakon mise krenulo se na tradicionalnu procesiju, a kao i svake godine, i ovoga se puta hodočastilo Bakačevom do Trga bana Jelačića te preko Radićeve ulice do Kamenitih vrata, gdje je vraćen lik Majke Božje.

Današnjim blagdanom slavi se Marijin pohod rođakinji Elizabeti kada ju je ona prepoznala kao majku Božju, a u Zagrebu se slavi i Majka Božja od Kamenitih vrata

Misno slavlje u povodu svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata brojne je vjernike okupilo večeras ispred zagrebačke katedrale. Zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i drugim biskupima te svećenicima, predvodio ga je mons. Lazarus You Heung-sik, pročelnik Kongregacije za kler, koji je po dolasku u Hrvatsku primio vijest da ga je papa Franjo uvrstio na popis novih kardinala. 

Nakon mise krenulo se na tradicionalnu procesiju, a kao i svake godine, i ovoga se puta hodočastilo Bakačevom do Trga bana Jelačića te preko Radićeve ulice do Kamenitih vrata, gdje je vraćen lik Majke Božje

Vatrena stihija koja je poharala Gradec, na današnji dan 1731., nije uspjela ni okrznuti sliku Majke Božje, koja je tada stajala iznad gradskih vrata. Izgorio je samo okvir dok je slika ostala čitava i potpuno neoštećena. Također na današnji dan, ali 1991., Majka Božja od Kamenitih vrata postala je zaštitnicom i čuvaricom Zagreba.

Komentara 3

TM
trade_mark
09:02 02.06.2022.

brojni vjernici molili za dušu svetoga milana bandića.

BO
Bojans
09:38 01.06.2022.

Trebali su hodati Frankopanskom

DU
dugi
19:04 02.06.2022.

1991 postala zastitnica Zagreba? A gdje bila kada je potres tresao taj isti Zagreb ciji bi ona trebala biti zastitnik??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije