Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADA

Svečano obilježen dan grada Jastrebarskog

14.11.2003.
u 00:00

Ivica Todorić donirao je dječjem vrtiću "Radost" iz Jastrebarskog ček od 500.000 kuna

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva u Jastrebarskom je jučer obilježen Dan grada. Ivica Todorić, predsjednik Uprave koncerna Agrokor i od prošle godine počasni građanin Jasterbarskog, uručio je tom prigodom donaciju od 500.000 kuna dječjem vrtiću "Radost".

- Svakoj državi, pa tako i Hrvatskoj, uvijek dosta toga treba i nedostaje. Smatram da nama najviše treba mladosti i znanja. Izuzetno mi je zadovoljstvo da sam u prilici pomoći ovom gradu, u kojem se osjećam ne kao poslodavac, nego kao prijatelj - rekao je Ivica Todorić prilikom uručivanja čeka ravnateljici vrtića "Radost".

Jadranka Stojaković, ravnateljica spomenutog vrtića zahvalila je na donaciji Agrokoru, ali i gradskom vodstvu Jastrebarskog na prihvaćanju i podršci ideje gradnje novog objekta za najmlađe stanovnike njihovog grada.

- To je još jedan dokaz da imamo gradsko vodstvo koje zna prepoznati, ali i provesti u djelo dobre ideje - rekla je Jadranka Stojaković.

Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja zaslužnim i istaknutim građanima Jastrebarskog. Tako su nagrade za životno djelo Grada Jastrebarskog dobili Stanko Filković, doajen jaskanske tamburaške glazbe, mons. Juraj Batelja, jaskanski svećenik, i prof. Stjepan Nino Škrabe, pisac i kazališni djelatnik. Grad Jastrebarsko dodijelio je i četiri nagrade i četiri plakete Grada. U ime svih nagrađenih zahvalio je prof. Stjepan Nino Škrabe.

- Možda su riječ trebali preuzeti stariji, poput mojih uzora Stanka Filkovića i mons. Juraja Batelje. No, ta dužnost je pripala meni. Želim spomenuti samo da bez zajedničkog rada nikada ne bismo imali uređen grad kojim smo svi zadovoljni - istaknuo je Stjepan Nino Škrabe.

Jaskanski najsvečaniji dan svojom su nazočnošću uveličali i gosti iz crkvenog, državnog, vojnog i županijskog života, među kojima i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožul, ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić i ministar financija Božo Crkvenac. Goste je pozdravio gradonačelnik Boris Klemenić.

MARIO SIROTKOVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije