Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sve što o Zagrebu niste znali otkrit će moj videoblog

Student s kamerom Andro Anić bilježi “tajne” svoga grada, a kaže da se ovakvi radovi mogu koristiti i u turističkoj promidžbi.
03. studenoga 2015. u 13:03 1 komentara 1289 prikaza
Videoblog
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Koji se popularni filmski hit snimao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, gdje je bio prvi zagrebački neboder te zašto gradom ne prometuju tramvajske linije 10 i 16? To su samo neka od pitanja na koje se odgovor može doznati u videoblogu “Jeste li znali? – Zagreb”. Rad studenta Andre Anića skupio je simpatije publike odmah po objavi na društvenim mrežama, a mladi autor najavljuje još videa o Zagrebu.

Važnost novih medija

– Počeo sam voditi videoblog prije mjesec dana jer smo na fakultetu učili o važnosti novih medija. U početku je tematika bila raznolika, a onda sam odlučio da glavna tema bude Zagreb – govori 21-godišnji student novinarstva koji inspiraciju za blogove crpi iz svakodnevnog života. Tako se, osim videa o Zagrebu, na njegovu YouTube kanalu Lontov svijet mogu pronaći i teme poput tipova suvozača, šalterskih službenika i obiteljskih svađa. Svaki je video, kaže, njegova autorska ideja, a cilj je biti informativan i – zabavan.

– Ipak mi je najzanimljivije snimati o Zagrebu jer ima jako puno činjenica koje ljudi ne znaju o svome gradu. A otkako je Zagreb sve popularniji među turistima, ovakvi se radovi mogu koristiti i u promidžbi – kaže Andro, koji je počeo dogovarati i suradnju sa zagrebačkom Turističkom zajednicom. Planira izraditi videorecenziju aplikacije “Zagreb Be There”, a smatra kako bi se mogla napraviti i cijela serija videa o skrivenim zagrebačkim ljepotama. Informacije skuplja iz raznih izvora, poput starih knjiga o Zagrebu, ali i u razgovoru sa sugrađanima.

Uvijek nešto novo

– Cijeli život živim na Gornjem gradu, no još znam otkriti nešto novo, poput toga da u Zagrebu i dalje postoji jedna parna pekarnica u Novoj Vesi. Smatram da bi se takve zanimljivosti trebale otkrivati građanima na zanimljiv i inovativan način – poručuje mladi videobloger koji Zagreb promovira i na drugim društvenim mrežama, pa tako na Instagramu objavljuje umjetničke slike grada.     

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije