Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snijeg u metropoli

Zagreb je pobijelio, u gradu hladno, slijedi daljnji pad temperature

snijeg Zagreb
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/40
24.01.2014.
u 14:40

Od jutra susnježica se pretvara u snijeg u cijelom gradu, što bi moglo stvoriti i prometne teškoće. ZET upozorava da poremećaja u voznom redu neće biti, ali su problemi na brdskim linijama. Sljemenska cesta je zatvorena

Od jutra u cijelom Zagrebu pada snijeg, pahulje nošene vjetrom pršte sve jače, reklo bi se – bilo je već i vrijeme.

Prema Večernjakovoj vremenskoj prognozi, u cijeloj Hrvatskoj danas će biti oborina, a u zapadnim kontinentalnim predjelima, što obuhvaća i Zagreb, susnježica je prešla u snijeg. Temperatura zraka u jutarnjim je satima dva Celzijeva stupnja, a popodne bi mogla pasti na jedan stupanj, s umjereno jakim vjetrom.

Sudeći prema prognoziranom razvoju situacije, snijeg bi mogao stvoriti i prometne probleme, pa se, osim toplom odjećom i otpornom obućom, oboružajte i strpljenjem.

Naime, iz ZET-a javljaju da kiša, ponegdje i obilnija, koja se pretvara u susnježicu, a mjestimice i snijeg koji se topi pri dodiru s tlom za sada ne stvaraju prometne poteškoće, ali da se vozi nešto sporije zbog vode na kolniku, što ne utječe na redovitost tramvaja i autobusa.

– U cijelom se gradu vozi sporije, kolnici se neprestano čiste radi prohodnosti autobusa, a zbog intervencija dežurnih službi dolazilo je do zaustavljanja prometa na brdskim područjima. Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet – riječi su glasnogovornika Tomislava Jurića. Vozi se, dodaje, u kolonama na cestama prema središtu grada pa se preporučuje raniji polazak na odredišta.

– ZET će u najvećoj mogućoj mjeri utjecati na prometnu povezanost svih gradskih predjela dok god traju najavljene vremenske prilike – priopćenje je ZET-ova odjela za odnose s javnošću.

Šaljite nam fotografije snijega na javi@vecernji.net.

>>Snijeg pada u većem dijelu Hrvatske! Šaljite nam vaše fotografije!

Komentara 6

Avatar tajar
tajar
12:51 24.01.2014.

Gospon Gradonačelnik, a sad, dobar Vam tek!

KR
krsniks
20:16 24.01.2014.

najsmjesnija mi je ova rijec-hrvatska metropola-- sa 700 tisuca stanovnika. jel vi uopce znate sto je metropola.no , bez obzira na sve, kak je moguce da 5 centimetara snijega napravi takav kaos u toj nasoj metropolici. necete nam valjda reci da nas je snijeg iznenadio na samom kraju sijecnja.

DU
Deleted user
10:17 24.01.2014.

"Od jutra u gotovo cijelom Zagrebu pada snijeg, pahulje nošene vjetrom pršte sve jače, reklo bi se – bilo je već i vrijeme."" nekom pršti od ranog jutra u glavi, cak i vjetar vidi!!! uzas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije