Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sve je bliže zatvaranje rotora, a građani strahuju: 'Najveća opasnost prijeti djeci'

Najveća opasnost prijeti djeci koja se igraju u najvećem kvartovskom dječjem igralištu. Iako oko njega kruže automobili, a ulica nema niti ležećih policajaca, park prilikom nedavnog preuređenja nije ograđen sigurnosnom ogradom
27. listopada 2018. u 17:58 16 komentara 4178 prikaza
Radovi na rotoru u Zagrebu
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

'Jad i bijeda', komentar je na Facebook grupi Savski gaj naj naj, Trokut mali raj vezano uz tribinu o regulaciji prometa za vrijeme rekonstrukcije zagrebačkog remetinečkog rotora.

Prometni stručnjaci došli su potpuno nepripremljeni i nemaju pojma što će sa Savskim gajem, najpogođenijim naseljem u cijeloj toj priči, iako je na prošloj tribini ukazano na konkretne probleme i opasnosti koje prijete u kvartu, osobito na Nehruovom trgu. Od te tribine je prošlo mjesec i pol, a odgovorni za regulaciju prometa ništa nisu napravili, piše portal zazubice.com.

Radovi na rotoru u Zagrebu Novi datum Remetinečki rotor bit će potpuno zatvoren od 30. studenoga do 2020. godine

U međuvremenu je prikupljeno gotovo 900 potpisa stanara koji su zatražili rješavanje problema i otklanjanje opasnosti. Najveća opasnost prijeti djeci koja se igraju u najvećem kvartovskom dječjem igralištu. Iako oko njega kruže automobili, a ulica nema niti ležećih policajaca, park prilikom nedavnog preuređenja nije ograđen sigurnosnom ogradom.

Tribina Savski gaj naj naj, Trokut mali raj | Autor : Facebook grupi Savski gaj naj naj, Trokut mali raj Foto: Facebook grupi Savski gaj naj naj, Trokut mali raj

"Čak se ti isti prometni stručnjaci nisu niti maknuli iz ureda i posjetili ulicu koja veća sada ne može gutati promet, gdje još nema ležećih policajaca, a oko velikog neograđenog dječjeg parka jure automobili. I dok će se Avenija Dubrovnik opako približiti zgradama, projektantica Instituta građevinarstva Hrvatske Nataša Mujčić zvučnim zidom odbija zaštititi centralne zgrade u Gaju ispod kojih će juriti promet, kao, one su bočno položene na Aveniju pa tko šljivi stanare koji žive na njihovim istočnim i zapadnim stranama.

Pozdravljam održavanje tribina, angažman i trud predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad Jadranko Baturić, ali ako će tribine služiti samo da se zadovolji forma, to stvarno nema smisla. I dalje stoje brojni upitnici u zraku“, piše u jednom statusu na Facebook grupi.

Zagreb: Radovi na rekonstrukciji rotora i prilaznih cesta Gradilište u Zagrebu Pogledajte kako teku radovi na rekonstrukciji rotora

Građani su uznemireni i činjenicom da će se iznimno prometna Avenija Dubrovnik za čak devet metara približiti prvim redovima zgrada. Posve je apsurdno da će se unatoč tome izostaviti postavljanje bukobrana ispred dvije zgrade na Nehruovom trgu, koje se nalaze uz Aveniju.

Pogledajte video: Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor

 

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • prajdali100:

  Jbt vijest dana je šugavi rotor !!! Nedostaju samo u Zagrebu najmanje 3 mosta !!!! Što radiš Bandiću !!!??? Pa u Beogradu rade " Beograd na vodi", projektira se metro, mostova ko u priči !!!! Sve Vas treba rastjerati fuj !!!

 • ilijan1a:

  Treba postaviti kamere za nadzor brzine

 • Avatar magarac.joVo adminovbrat
  magarac.joVo adminovbrat:

  Rekonstrukcija šugavog rotora košta kao i gradnja novog mosta na Jarunu... neki dan sam morao birati- do Stupnika preko rotora ili preko Jankomira..... a ni jedna opcija nemre proći bez kolona i pas mater s ostalim nervoznim vozačima... a kriv bandić...