Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši hvarski gradonačelnik u Zagrebu

Sve bih političare poslao na praksu u neko poduzeće

Pjerino Bebic, vlasnik kluba Opera
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
18.11.2015.
u 13:00

Bacio se u biznis i otvorio klub 'Veliki povratak Pjerina Bebića'. Želi iskoristiti turističku renesansu koja je zahvatila metropolu i bogatstvom sadržaja za goste od Opere stvoriti brend

Te je 2013., nakon osam godina na čelu Hvara, Pjerino Bebić priznao politički poraz. Novo vodstvo grada odlučilo je: žele miran turizam bez buke iz klubova koji su se već bili lansirali u kategoriju najskupljih i postali brend među stranim gostima. Prije gradonačelničke pozicije Pjerino Bebić bio je zaposlen na raznim mjestima, no marketing i organizacija evenata kroz njegovu su se karijeru provlačili gotovo uvijek.

Sve osim narodnjaka

Posljednjih godinu dana Hvar je zamijenio Zagrebom. Drugi put u životu u svoje prebivalište upisuje zagrebačku adresu. U metropolu dolazi s idejom organizacije tuluma, protkanih brendiranjem Zagreba i Jadrana, pa u dvorišnom dijelu Petrinjske 4, prostoru nekadašnjeg kina Central, sa splitskim poduzetnikom Slobodanom Matendom i partnerima otvara multimedijalni centar Operu. Cilj im je promijeniti klupsku scenu, ali i potpuno iskoristiti turističku renesansu koja je zahvatila Zagreb.

– Svi turistički pokazatelji Zagrebu daju izuzetan potencijal. O bivšem kinu Central nisam razmišljao sve do jedne kave, no derutni prostor i sama ideja bili su i više nego izazovni – prepričava svoju odluku Pjerino Bebić.

Opera je nešto znatno više od noćnog kluba, a na repertoaru su planirani svi glazbeni žanrovi. Osim narodnjaka, kaže. U prostoru koji ima prizemni i galerijski dio najviše pozornosti oduzima 3D mapping screen, platforma na kojoj će svoja znanja ujediniti stručnjaci digitalnih umjetnosti, arhitekture, scenografije i videoprodukcije, u korist turizma Zagreba, ali i cijele Hrvatske.

– Zagreb, za razliku od gradova na obali, živi 365 dana u godini, i to je njegova prednost. Zagrepčani vole "partijati" i zahtjevna su publika koja točno zna što želi. Budući da je sve više turista, znali smo da ponudom moramo obuhvatiti i svjetske trendove, a 3D mapping upravo je to – kaže Bebić.

Prostor Opere, koji se uređivao od srpnja, tijekom tjedna u dnevnom programu tako će biti namijenjen prezentaciji digitalne muzejske građe – novim tehnologijama predstavljat će povijest, tradiciju i znamenite ličnosti, poput izumitelja Nikole Tesle i Ivana Vučetića te drugih znanstvenika s naših područja. Za muzejske manifestacije plaćat će se ulaznice, no one neće biti običan papir, nego vodiči, brošure o znamenitostima Zagreba, Splita, Hvara, ali i razni suveniri.

Uvijek je tu komad politike

Mjesta će u novom multimedijalnom centru biti i za polaznike Dramske akademije, koji će ondje pripremati i uvježbavati predstave, ali i za različite radionice školaraca i projekcije primjerene njihovu uzrastu. Na programu su i koncerti, kabaret-večeri i stand up nastupi.

– Turisti su zadovoljni gastronomskom ponudom, vizurama grada i ljubaznošću Zagrepčana, no nedostaje im zabavnih sadržaja – kaže Bebić.

Jasan je u planovima: od Opere želi stvoriti brend. Ali svjestan je i da je poduzetništvo znatno zahtjevniji posao od političkog.

– No, ne bi trebalo biti razlike između političara i poduzetnika. Iz ove perspektive vidim da bi političari trebali imati mjesečnu praksu u bilo kojoj tvrtki jer tek tada mogu razumjeti da je vrlo zahtjevno biti poduzetnik – ističe Bebić.

Iz politike je, barem zasad, izišao, iako ne jamči da joj je zauvijek okrenuo leđa.

– Može li itko napustiti politiku? Ovdje je trend da doručkujemo, ručamo i večeramo politiku i, koliko god se pokušali držati dijete, uvijek se nađe komad politike koja jednostavno uđe u tebe – zaključuje Pjerino Bebić.

Ključne riječi

Komentara 5

ZA
zambezi
22:14 18.11.2015.

U rudnik !

DU
Deleted user
18:36 18.11.2015.

samo pržun

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:34 19.11.2015.

vrhunac smijeha... bivsi provincijski gradonacelnik u nasem gradu...zato i jesmo gdje jesmo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije