Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S gradskim zastupnikom - Dragica Nikolić

Susjedi je dobro poznaju i često mole da pokuša riješiti neki kvartovski problem

16.12.2015.,  Zagreb - Dragica Nikolic, zastupnica u Gradskoj skupstini grada Zagreba. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
04.01.2016.
u 11:00

S 32 godine ostala je udovica i samohrani roditelj, pogibijom supruga vojnog policajca u ratu. U Skupštinu je ušla s Bandićeve liste Nakon ratnog izbjeglištva u inozemstvu vratila se u Zagreb kao najperspektivniji grad

Gradska zastupnica Dragica Nikolić kroz politički rad nastoji riješiti probleme hrvatskih branitelja i udovica branitelja Domovinskog rata. Njezina su politička baza udovice, a zastupničko mjesto je kruna dugogodišnjeg rada u Udruzi udovica hrvatskih branitelja Grada Zagreba preko koje je došla na Listu nezavisnih zastupnika Milana Bandića.

Nema više starog društva

– Imamo dugogodišnju dobru suradnju s gradonačelnikom Bandićem kojem smo prije lokalnih izbora 2013. godine iznosili probleme. Kada je on vidio koliko toga ima, predložio je da Udruga odredi jednu osobu koja će biti s njim na listi i dobiti priliku boriti se za naša prava. U Udruzi su odabrali mene – kazala je Nikolić, i danas potpredsjednica Udruge.

Na zagrebačku Trešnjevku doselila se nakon Domovinskog rata kada se s dva mala sina vratila iz izbjeglištva u Njemačkoj gdje joj i dalje živi sestra. Udovica je ostala sa samo 32 godine, suprug joj je kao vojni policajac prošao ratišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i poginuo. Teško je, kaže, biti samohrani roditelj, i pri tome žena, a mnoge su žene branitelja mlade ostale udovice.

– U svoj tragediji rad pomaže. Po povratku iz Njemačke kratko sam radila, a onda sam počela volontirati u Udruzi. I sada volontiram u više udruga i sudjelujem u humanitarnim akcijama – kaže zastupnica Dragica Nikolić koju kvartovski susjedi dobro poznaju te pozdravljaju dok pijemo kavu u kvartovskoj slastičarnici.

Često je, kaže, mole da sazna neku informaciju ili pokuša riješiti neki problem. Nije željela ostati u inozemstvu i Zagreb joj se za život poslije Domovinskog rata činio najperspektivnijim. Dijelom je bio i logičan jer joj je u Velikoj Gorici kod strica živio i otac.

– Kad sam se 1996. godine vratila u Sarajevo to više nije bio grad od prije. Kuća suprugovih roditelja bila je spaljena, a naš stan prazan. Više nije bilo našeg društva – prisjeća se Nikolić razdoblja otprije rata koje je provela u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sa suprugom. U Sarajevo je došla studirati upravno pravo te je upoznala supruga za kojeg je vežu lijepe uspomene skijanja po Jahorini i Bjelašnici, a zajedno su radili u istoj tvrtki.

Lijepo djetinjstvo

– Imala sam jako lijepo djetinstvo. Pokraj Jablaničkog jezera smo imali restoran i kafić, uživala sam kao djevojčica. Kuću još uvijek imamo i ponekad netko iz obitelji je obiđe – kaže zastupnica D. Nikolić, sada ponosna mama dvojice odraslih sinova. Stariji gradi karijeru u Londonu dok je mlađi još uvijek u obiteljskom stanu.

 

Komentara 1

HY
Hygeia
11:27 04.01.2016.

E ovo je stvarno dobro--nije htjela ostati u inozemstvu(Njemackoj).Pa sve te ondasnje izbjeglice imale su samo DULDUNG,i poslije rata morali se vracati htjeli ili ne u svoju zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije