Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor

Susjede zaratila zarasla parcela

spor
Marko Čubrilo/VLM
24.08.2010.
u 11:06

Družići kažu da zemljište njihove susjede nije očišćeno već 30 godina i boje se krpelja i zmija, a već imaju i dijagnoze bronhitisa.

Loši susjedski odnosi u 4. Resniku kulminirali su nakon što je obitelj Družić pozvala inspekciju zbog zapuštenog zemljišta 
Ane Hader, koje, kažu, ugrožava njihovo zdravlje i poslovanje restorana koji je u sastavu obiteljske kuće.

- Ne možemo uopće otvoriti prozore na stražnjoj strani objekta. Ima zmija, kukaca, krpelja, korova i ambrozije zbog čega mi se kćer već i razboljela. Zemljište nije očišćeno već 30 godina - objasnio nam je Mijo Družić, koji je spreman podići i tužbu. No, narušeni susjedski odnosi ne daju naslutiti da će se problem riješiti uskoro.

– Nema tog suda koji bi mene mogao natjerati na to da ja očistim svoju zemlju. I da 100 godina nisam čistila. Ja samo želim da me puste na miru. Ako žele, slobodno neka me tuže – ljutita je bila Ana Hader (80), vlasnica spornog zemljišta.

Izvor bolesti

– Imam peludni bronhitis i stalno pijem antibiotike. Imam i liječničke potvrde da je to sve izazvalo ono raslinje iza kuće. Bojim se i za djecu zbog krpelja i zmija, a strah me je da ne obole kao i ja – ispričala je Štefica Družić, koja zajedno s roditeljima i sestrama živi u obiteljskoj kući.

– Cijelo vrijeme trpimo smrad oko kuće, ovo je prašuma - ustvrdio je Družić.

Loši odnosi

– Mi smo se obratili ministarstvu, a poljoprivredna inspekcija izašla je na teren. Ako ništa ne urodi plodom, morat ću podnijeti privatnu tužbu. Ovaj se problem mora riješiti.

- Što su izgradili prozore prema mojoj strani. Odbili smo, a to smo rekli i inspekciji, čistiti zemljište ljeti. Neka nas puste na miru - zaključila je Hader.

Ključne riječi

Komentara 8

VI
Vito
07:30 25.08.2010.

Baš tako, umjesto da osobi od 80 godina pomognu, oni ju idu tužiti. Da sam na mjestu vlasnice zapuštenog zemljišta posijao bih još trave i zelenila, ne ambroziju, jer je zakonom zabranjena pa nek onda tuže. 30 godina im toto nije smetalo, a sad kad je žena pri kraju svog života idu ju napadati. Sram ih bilo. Da, neugodno je biti susjed takvim osobama koji napadaju, a ne žele pomoći. - Što su izgradili prozore prema mojoj strani. Odbili smo, a to smo rekli i inspekciji, čistiti zemljište ljeti. Neka nas puste na miru - zaključila je Hader. Evo, kad otpadne lišće mogu lakše i počistiti. Ovo je samo neukusan trik ugostitelja i besplatna reklama, budući je navedena adresa pa oni koji tamo blizu stanuju i poznaju vlasnika znaju o kome i čemu se radi.

KA
Karla
09:05 25.08.2010.

Ako gospođa ne može očistiti, neka joj pomognu susjedi - ali ona to ne dozvoljava. Treba ju natjerati tužbom i kaznom jer kud bi došli kad bi svatko imao tako zapušteno dvorište i zemlju. Reda mora biti pa i na vlastitoj zemlji. Ako ima i ambrozije, platit će gospođa kaznu.

ON
onaj
13:52 24.08.2010.

ulica zmajeva... kak im se da povlacit po sudovima zbog šikarinja??? Gospodo draga, sednite, spijte si nekaj i dogovorite....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije