Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čitanje poezije

Supružnici Vlado i Rajka Poljak Franjević nastupaju u Zagrebu

Vlado Franjević sa suprugom Rajkom Poljak Franjević (1)
Vlado Franjević
12.10.2013.
u 08:05

Dvoje kreativaca iz Lihtenštajna, Vlado Franjević i Rajka Poljak Franjević čitat će danas na Gornjem gradu poeziju.

Dvoje kreativaca iz Lihtenštajna, Vlado Franjević i Rajka Poljak Franjević čitat će danas na Gornjem gradu poeziju.

Vlado će, inače aktivni član Zueriškog književnog Društva i Društva autora istočnog dijela Švicarske i za njegovu poeziju na njemačkom i hrvatskom nagrađivani pjesnik, čitati svoje stihove a Rajka uvod u "Talijanski dnevnik" kojeg je vodila za vrijeme njihova nedavnog radnog boravka u Italiji, blizina Assizija. Rajka će čitati na kajkavici.

Vlado već jako dugi niz godina prakticira čitati svoju poeziju paralelno na hrvatskom i njemačkom publici njemačkog govornog područja (do sada je to bilo u Švicarskoj, Njemačkoj i Lihtenštajnu). U takvom prakticiranju mu se pridružila pred nekoliko godina supruga koja preuzima na sebe recitiranje na hrvatskom ili na kajkavskom.

Idući zajednički nastup im je u Vaduzu sredinom studenog kad će čitati Vladine stihove u okviru posebne večere za izabrane internacionalne goste Traduki projekta. Čitat će tom prilikom na hrvatskom standardnom, na njemačkom te kajkavskom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije