Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sudionici kostimirane utrke Zagreb Advent Run trče protiv melanoma

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je edukaciji i promicanju važnosti odgovornog ponašanja na suncu kroz sva godišnja doba te cjelogodišnjoj brizi o koži.
06. studenoga 2019. u 21:53 1 komentara 934 prikaza
Adventska utrka
Foto: Zagreb Advent run
Pogledajte galeriju 1/6

Nešto više od mjesec dana preostalo je do najšarenije i najzabavnije adventske utrke Zagreb Advent Run. Četvrto izdanje utrke održava se u nedjelju, 8. prosinca, a maštovito kostimirani sudionici preplavit će blagdanski ukrašeni centar Zagreba.

8. Zagrebački noćni cener na ulicama grada REKORDAN ODAZIV Održala se omiljena noćna utrka: Zagrebački noćni cener trčalo 3000 ljudi

Kako navode organizatori, na tisuće sudionika utrke podržat će borbu protiv melanoma, jednog od najzloćudnijih tumora, te rad Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na internetskoj stranici Zagreb Advent Run-a do 24. studenoga u ponoć.

Adventska utrka | Autor : Zagreb Advent run Foto: Zagreb Advent run

Utrka s posebnom namjenom

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je edukaciji i promicanju važnosti odgovornog ponašanja na suncu kroz sva godišnja doba te cjelogodišnjoj brizi o koži. Od melanoma, jednog od najagresivnijih tumora, svakoga dana obole više od dvije osobe u Hrvatskoj. Stoga je prijeko potrebno potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kada je u pitanju zdravlje kože jer je, unatoč suvremenim dostignućima u liječenju, prevencija i rano otkrivanje bolesti i dalje od presudnog značenja za pozitivne prognoze liječenja, a time i život oboljelih, stoji u priopćenju za medije. 

Nicole Adams Prijeti gubitak vida Olimpijska pobjednica završila karijeru, stahuje za zdravlje

„Melanom, zloćudni tumor kože, je postao sve izraženiji javnozdravstveni problem diljem svijeta te se smatra vrstom tumora s najbržim rastom incidencije među svim zloćudnim tumorima. Unatoč velikom zalaganju struke, u Hrvatskoj se i dalje bilježi porast broja oboljelih od melanoma pa je potrebno pronaći i nove načine približavanja ove problematike građanima. Rado smo se odazvali pozivu organizatora utrke da zajedničkim snagama podignemo razinu svijesti te educiramo javnost o ovoj bolesti“, izjavila je primarijus Sanja Poduje, dr. med., predsjednica Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem. 

Bogati zabavni program i humanitarni karakter

Organizatori utrke najavili su i bogati zabavni program dan prije utrke, 7. prosinca, kada će za njih biti organizirano preuzimanje startnih paketa, bogati glazbeni te sportsko-edukativni program, a svi sudionici moći će se savjetovati sa stručnjacima o zaštiti kože te prijaviti za besplatne preventivne preglede madeža u suradnji s udrugom Zdravi pod suncem.

Adventska utrka | Autor : Zagreb Advent run Foto: Zagreb Advent run

Kako organizatori navode, prošlogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 2.500 sudionika iz čak 29 zemalja svijeta, a utrka je postala jedinim sportskim događanjem u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Stoga i ove godine pozivamo sve zainteresirane – profesionalne sportaše i rekreativce, obitelji s djecom, kućnim ljubimcima, trkače i hodače da se kostimiraju i da nam se pridruže u što većem broju u veseloj atmosferi najšarenije hrvatske utrke. 

Mjuzikl u čast Charlesa Aznavoura u Lisinskom PROMO Mjuzikl u čast Charlesa Aznavoura u Lisinskom – savršen poklon u adventskom ozračju!

Osim toga, organizatori najavljuju da će se i dio sredstava od kotizacija utrke donirati udruzi Zdravi pod suncem kao potpora organizaciji njihovih preventivnih pregleda madeža, a ukoliko već sada razmišljate o blagdanskim poklonima, Zagreb Advent Run  nudi savršeno rješenje. Naime, kotizaciju za utrku možete i pokloniti dragoj osobi klikom na „Daruj utrku“ na službenoj stranici utrke.

 

Hrvatski znanstvenik Miroslav Radman
MIROSLAV RADMAN
'Najbolje da se društvo resetira, poput računala, i da ujutro zdravije krene ispočetka'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • dopizdilomi:

    Zašto se ne bi održala još jedna utrka u isto vrijeme od Sljemena do Velike Gorice. Promet ionako nije problem, stoji se.