Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodijelit će se i nagrade

Suđenjem Princu Fašniku označava se kraj Slobodne Fašničke Republike, a proslavit će se uz Severinu i LET 3

Samobor: Povorka mjesnih odbora Bregane, Celina i Molvica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
12.02.2024.
u 15:26

Protekli vikend u Samoboru je bilo pregršt aktivnosti od natjecanja i sportskih utrka pa sve do koncerta Željka Bebeka, a nastupima hrvatskih izvođača će se privesti kraju vladavina Slobodne Fašničke Republike

Stiže Pokladni utorak, zadnji dan pokladnog razdoblja prije Pepelnice, odnosno Čiste srijede, koja označava kraj fašničkog ludiranja i početak Korizme. S njim završava i 198. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske i šire.

Sutra na glavnoj pozornici na Trgu Fašničkih velikana završni program započet će u 19 sati fašničkom povorkom. Fašnički vlastodršci dodijelit će nagrade Srakino gnezdo za najmaštovitije fašnički uređen ugostiteljski objekt, Fašničke galge za dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika, veliki pehar Fašničke lige prvaka te nagrade za najbolje mjesne odbore. Također će se predstaviti, odabrati i nagraditi najbolje pojedinačne i grupne maske.

Kako i nalaže fašnička tradicija za sve loše što nas je zadesilo u protekloj godini te kako bi se osiguralo da period pred nama bude bez negativnih utjecaja, osuđen, a zatim i spaljen bit će Princ Fašnik. No, nikad se ne zna, možda ga Fiškal po prvi put u povijesti uspije obraniti od silnih optužbi i spasiti od galgi. Za završnicu na Trgu fašničkih velikana nakon spaljivanja Princa Fašnika pobrinut će se Severina, a u fašničkom šatoru od 22.30 sati LET 3.

VEZANI ČLANCI:

Sutra ugostitelji imaju produljeno radno vrijeme do 4 sata, a parking je besplatan od 15 sati. – Dođite s obitelji i prijateljima te zajedno uživajte u nezaboravnom 198. Samoborskom fašniku – pozivaju organizatori te upućuju sve zainteresirane da detaljni raspored događanja pogledaju na linku.

VIDEO: Fašnik stigao u Maksimir: Samoborska svraka, princeta svih svjetskih bedaka, posjetila zoološki vrt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije