Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća generacija Styrijine akademije

Styria Hrvatska daje poslovnu priliku studentima s deset fakulteta

07.10.2014.
u 12:45

Glavna tema - stvaranje communityja kao novi trend u medijima

Priliku da uz teoriju naučenu na fakultetima steknu i praktična znanja iz poslovnog svijeta dobilo je 16 studenata koji su izabrani za 3. generaciju Styria:SCOOL akademije.

– Zanima me rad u marketingu i zato mi se ova akademija učinila kao izvrsna prilika – rekao je Mislav Ćuk, apsolvent Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment (ZŠEM) i ovogodišnji polaznik akademije čija je glavna tema stvaranje communityja kao novi trend u medijima.

Dobit će uvid u posao

Akademiju su upisali studenti 10 različitih fakulteta raznih usmjerenja među kojima su Ekonomski, Prehrambeni, Filozofski fakultet, Tehničko veleučilište, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Veleučilište VERN, Sveučilište u Grazu... Oni su se pokazali kao najbolji u selekciji te će u idućih mjesec dana uz Styrijine zaposlenike s višegodišnjim iskustvom dobiti uvid u to kako je raditi u velikoj kompaniji.

Na akademiji će se održavati edukativne radionice, a polaznici će dobiti i manje zadatke koje će morati samostalno riješiti. Na kraju akademije dobit će pak priliku dva tjedna provesti u određenom odjelu gdje će se moći uključiti u posao i tako steći praktično znanje. Također, studenti će u timovima u suradnji trebati raditi na poslovnom projektu Styria Grupe. Tako će dobiti priliku stručnjacima predstaviti vlastite ideje i pokazati se kao najkreativniji.

– Očekujem od akademije da nam omogući da uspješno realiziramo projekt koji počnemo raditi – rekao je Mislav Ćuk koji je već stekao iskustvo u marketingu i PR-u vodeći Facebook stranicu fakulteta ZŠEM.

Na prvom su sastanku studenti već počeli s radom, a najviše im se svidjela radna atmosfera.

– Ugodno sam se iznenadio kako smo dočekani i kakav je način rada u Styriji, svi su otvoreni i spremni pomoći – rekao je Mislav Ćuk.

Prilika za stipendiju

– Već sam na prvoj radionici naučio puno toga, smatram da ću od sada puno bolje funkcionirati u timskom radu – objasnio je.

Svoje su prve ideje studenti već prezentirali na radionici, a sada ih očekuje mjesec dana rada da pokažu svoju kvalitetu. Svi će imati priliku dokazati da su dovoljno kompetentni za rad u medijskoj industriji. Najbolji će na kraju imati priliku osvojiti novčanu stipendiju ili dobiti mogućnost rada u Styriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije