Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPALJENE GUME

'Stvari treba rješavati, ali ovo je primitivno'

Na više lokacija u Novom Zagrebu zapaljene su gume i postavljen je transparent
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/5
21.06.2019.
u 08:24

Još jedna akcija protiv Zdravka Mamića

Četiri požara u dvadesetak minuta, a obrazac isti – zapaljene gume i transparent “Ako ne odeš sad, gorjet će cijeli grad” te prekriženi inicijali Z.M. U noći na četvrtak vatrogasci su gasili požare na četiri lokacije u Zagrebu. Gorjelo je u Ulici Jarek Donji u Podsusedu te Adamićevoj, Aveniji Većeslava Holjevca te SR Njemačke u Novom Zagrebu. Prekriženi inicijali Z.M. nekada su se odnosili na Zdravka Mamića, a sada se mogu povezati i s njegovim bratom Zoranom koji se nedavno vratio u Dinamo, i to na poziciju sportskog direktora.

Zoran Mamić u lipnju prošle godine nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba. Njegov brat Zdravko dobio je šest i pol godina, a nakon izricanja presude spas je potražio u Međugorju.

U drugoj se, pak, USKOK-ovoj optužnici braću Mamić tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja Dinamo oštetili za 200 milijuna kuna. Početkom mjeseca iz Dinama su poslali pismo predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću u kojem tvrde da je Dinamo na udaru mafije te da im prijete osobe “koje su nadležna državna tijela označila kao nositelje organiziranog kriminala”.

Na više lokacija u Novom Zagrebu zapaljene su gume i postavljen je transparent
1/2

Boje se, dodaju, fizičkih napada, pa i likvidacija. Osim toga, u pismu se nabrajaju događaji koji upućuju na to da je napad na Dinamo već počeo. Spominje se atentat na Zdravka Mamića, napad na tadašnjeg trenera Marija Cvitanovića 2017. godine, požar koji je iste godine podmetnut pod auto člana uprave Krešimira Antolića... Nezadovoljstvo stanjem u klubu skupina nepoznatih počinitelja odlučila je zato pokazati paljenjem automobilskih guma, a Zagrepčanima i nije svejedno.

– Nakon poruka da će gorjeti cijeli grad nelagodno se osjećam hodajući ulicom. Stvari treba rješavati, ali ovo je čisti primitivizam. Ako već tako vole klub, trebali bi voljeti i Zagreb. Čemu uništavanje javnih površina – smatra Marko Zečević. 

Komentara 3

MA
marmelada
09:42 21.06.2019.

Jesu to ovi iz udruge naš Dinamo ? Kako to a tako fini momci?

DO
dopizdilomi
12:21 21.06.2019.

"Stvari treba rješavati, ali ovo je čisti primitivizam." Na ovo pitanje bih postavio pitanje: Kako se boriti protiv kada institucije ne rade svoj posao i u talu su s njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije