Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"dajte nam kolače"

Studentska pobuna – jest će samo kolače i ignorirati skuplji meni

'04.04.2013. Rijeka - Studentski restoran u sveucilisnom Kampusu na Trsatu. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
Autor
Mateja Šobak/VLM
09.10.2013.
u 08:18

Iz Studentskog zbora istaknuli su da su oni bili za povećanje cijena, ali ne u ovom obliku i u ovakvim okolnostima

"Ako nemaju kruha, neka jedu kolače", poznata izreka Marije Antoanete zagrebačke studente potaknula je na akciju "Dajte nam kolače", u sklopu koje će danas čitavog dana u menzama diljem grada uzimati samo kolače i tako ignorirati skuplje menije i ostalu hranu koja će se za njih pripremiti. Na potez su se odlučili zbog poskupljenja cijena prehrane koje je na snagu stupilo ovog mjeseca.

Osim ove akcije, krenulo je i prikupljanje potpisa za vraćanje starih cijena u menze, a u četvrtak dogovoren je sastanak između Studentskog zbora, Ministarstva obrazovanja i Studentskog centra kako bi se pokušali riješiti problemi koji su nastali zbog novih cijena menija.

– Studenti su od samog početka bili uključeni u stvaranje novog Pravilnika o potpori za pokriće troškova prehrane studenata, međutim, nismo bili suglasni sa svim dijelovima tog novog pravilnika – istaknula je v.d. predsjednica Studentskog zbora Petra Radetić te dodala da se nikako nisu složili s tim da se cijena jela po izboru poveća za čak 50 posto te da se ograniči broj dnevnih menija kojih se sad može uzeti četiri, umjesto dosadašnjih osam.

Novosti od ovog mjeseca jesu i tjedne umjesto mjesečnih subvencija na studentskim iksicama, kao i veća cijena menija, čija je cijena s dosadašnjih 4,40 kuna narasla na 6,50 kuna. 

>>Toliko o boljoj hrani u menzama: Studentica u salati dobila glistu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije