Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dašak umjetnosti

Studenti slikarstva i povijesti umjetnosti na zajedničkoj izložbi u SC-u, posjetite ih do 15.2.

Zagreb: Velika retrospektiva Otona Ivekovića otvara se u Klovićevim dvorima
Sanjin Strukic/PIXSELL
03.02.2024.
u 15:00

Četvrto izdanje suradničkog projekta "Rad, tekst, kontekst" premijerno je predstavljeno u zgradi Umjetničke akademije u Splitu u kojoj je od 2016. smješten Odsjek za slikarstvo.

Izložba "Rad, tekst, kontekst (privremenost)" studentica i studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu i Odsjeka za slikarstvo Umjetničke akademije otvarila se 2. veljače u Galeriji SC, čime se nastavlja povezivanjem dvaju fakulteta s ciljem zajedničke bijenalne izložbe.

Suradnja je počela 2017. pod imenom "Rad, tekst, kontekst (oblici kolaborativnih praksi)", a nastavljena 2019. izložbama "Rad, tekst, kontekst (izložba koja vas čuje)" i "Rad, tekst, kontekst (jer greška je dio svijesti)" 2021.  Četvrto izdanje suradničkog projekta "Rad, tekst, kontekst" premijerno je predstavljeno u zgradi Umjetničke akademije u Splitu u kojoj je od 2016. smješten Odsjek za slikarstvo. 

"Odluka o održavanju izložbe u toj zgradi ima simbolično značenje jer je i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu bio jedan od njezinih korisnika prije preseljenja u svoju stalnu zgradu 2018.", ističe se u najavi.

POVEZANI ČLANCI:

"Stoga temelj umjetničkih i kustoskih istraživanja te suradnji ovog puta postaje pojam ‘privremenosti’, istraživan kroz najširi spektar mogućnosti", dodaje se. Izložba okuplja radove u različitim medijima deset studenata slikarstva s kojima je kustosku suradnju ostvarilo jedanaest studentica povijesti umjetnosti.

Izlažu Katarina Botica, Marta Grubišić, Đana Lončar, Zvonimir Lukas, Neli Ljubičić, Leda Marinović, Kim Mikasović, Bartol Stojanović, Antonela Šaban i Kristina Tokić, a tekstualne osvrte napisali su Matea Borojević, Nada Dulčić, Lucia Ema Duvnjak, Antea Ivišić, Maja Karmelić, Ivana Marinović, Eni Pandža, Jolanda Pisac, Nikolina Skoko, Teuta Stančić i Tara Todorović.

Izložba je otvorena do 15. veljače.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije