Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 31. kolovoza

Student ste i zbog zdravstvenih razloga trebate jednokrevetnu sobu u domu? Javite se u "Štampar"

23.07.2020.
u 11:32

Cilj postupka je napraviti listu studenata prema težini zdravstvenih teškoća, a bez kontraindikacija za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu.

Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ primat će dokumentaciju onih koji bi zbog zdravstvenih razloga trebali smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu, i to u ordinacijama prema  popisu dostupnom na stranicama Zavoda i nadležnim liječnicima za pojedine fakultete. Rok za dostavu molbi i zdravstvene dokumentacije je 31. kolovoza, a cilj postupka je napraviti listu studenata prema težini zdravstvenih teškoća, a bez kontraindikacija za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu. 

Prednost smještaja u jednokrevetne sobe imaju oni studenti s rangirano težim zdravstvenim teškoćama kojima će boravak u jednokrevetnoj sobi olakšati brigu o bolesti, a da boravkom u samostalnom smještaju ne izlažu riziku vlastito zdravlje.  Bolesti i stanja za koja nije preporučen smještaj u jednokrevetne sobe zbog potencijalne ugroze zdravlja i/ili života jesu: epilepsija, šećerna bolest, srčane tegobe, recidivirajuće sinkope, vrtoglavice i ostala stanja kod kojih je moguć iznenadni gubitak svijesti, kažu u Štamparu. 

Tko može podnijeti molbu? Učenici koji su završili srednju školu tekuće školske godine (brucoši, koji se prvi put prijavljuju za za dom), te studenti fakulteta i visokih učilišta prema nadležnosti. Od potrebnih dokumenata, treba pripremiti preventivni zdravstveni karton studenta ili srednjoškolca,  postojeću medicinsku dokumentacija prema indikaciji stručne upute Službe za školsku i adolescentnu medicinu, te je potrebno ispuniti obrazac. Detalji su dostupni na stranicama Zavoda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije