Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVOLT STUDENATA

Studenti splitskog Prava organizirali prosvjed: 'Di su pare', 'nikad nismo čuli za online nastavu'

Foto: Dalmatinski portal
23.07.2020.
u 10:08

Dekan Mirko Klarić navodno nije bio na fakultetu, ali je poručio preko domara da se prosvjed ne smije održati u krugu zgrade, a ni mediji snimati. Studenti su potom izašli na ulicu.

Studenti splitskog Pravnog fakulteta mirnim su prosvjedom tražili održavanje izvanrednog ispitnog roka krajem srpnja. U travnju, podsjetimo, nije održan zbog pandemije koronavirusa. 

Prosvjed studenata

Objavljuje Dalmatinski portal u Srijeda, 22. srpnja 2020.

'Online nastava? Nikad čuli za to!', 'Di su pare?', 'Kakav Pravni faks, takva država', 'Moj se otac nije za ovo borio', samo su neki od transparenata koje je nosilo 30 -ak studenata.

Kako je za Dalmatinski portal kazao Nikola Golemac, moguće ga je organizirati ovaj tjedan krajem srpnja, ali su se u Upravi oglušili.

- S obzirom na to da skup nije prijavljen, nije došlo dosta studenata, ali nas podržavaju jer se tiče svih nas. Potrebni su ECTS bodovi za upis naredne godine - obrazložio je Golemac.

Inače, ispred Pravnog fakulteta je bio i policajac jer prosvjed nije najavljen, pa je organizator Nikola objašnjavao da je riječ o 'spontanom okupljanju'.

Dekan Mirko Klarić navodno nije bio na fakultetu, ali je poručio preko domara da se prosvjed ne smije održati u krugu zgrade, a ni mediji snimati. Studenti su potom izašli na ulicu.

Komentara 4

BU
burza
10:27 23.07.2020.

A di su moje pare studirate na nas racun uvesti americki sistem ako oces studirati plati ili se dokazi da dobijes stipendiju

Avatar rubinet
rubinet
10:15 23.07.2020.

Čudi me kako budući akademski građani ne znaju "di su pare".Posvud su oko nas. Alkoholne pare ,vodene pare ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije